שתל דנטלי קצר או הרמת סינוס?

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

30/11/2016 | 14:36 | מאת: מיכל

שלום בת 66, לפני כ-8 שנים עשיתי 4 שתלים רגילים בלסת התחתונה. כעת בביקורת אצל הרופא נאמר לי שיש לי בעיה בלסת עליונה מצד שמאל, במקום בו כיום יש שן אחת חסרה, שן שלידה היא כתר על גשר, ומחוברת לשן קיימת. את השן הקיימת יש לעקור, ואז יש צורך למצוא פתרון לשלושה שיניים. נאמר לי שאין מספיק עצם ולכן עומדות בפניי האפשרות לשתלים רגילים ואז נדרש לבצע הרמת סינוס וכו', או להשתמש בשתלים קצרים של חברת בייקון ואז אין צורך בהרמת סינוס. מה עדיף? מה הייתרונות והחסרונות? והאם השתלים של חברת בייקון נחשבים לאיכותיים במיוחד? כמו כן נאמר לי שאם אני רוצה את השתלים הקצרים, עלי להוסיף לא מעט כסף על השתלים הללו (עוד 1500 ש"ח לכל שתל של חברת בייקון) זה הגיוני? עלות השתל עצמו באמת יקרה כל כך? תודה

מיכל שלום על פי מה שאת מתארת ייתכן וניתן למקם שתל רגיל עם הרמת סינוס סגורה. יש צורך לבחון את הדברים על סמך CT. גם שתלי בייקון (אשר הינם שתלים איכותיים ביותר) מצריכים כמות עצם מספקת של 5-6 מ"מ אשר בה ניתן למקם שתל עם הרמת סינוס סגורה. בברכה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים