האם זו ציסטה או משהו אחר?

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

28/10/2016 | 08:55 | מאת: יאיר

שלום סליחה על האורך מצ"ב קישור לצילום הפנורמי. http://s13.postimg.org/58q5h3r13/image.jpg בתחילת מאי בוצע אצלי טיפול שורש בשן 37 (שן שהיה בה סדק והיתה תחת מעקב, התפתחו כאבים ספונטניים, רגישות בלעיסה, רגישות חזקה לחום). הטיפול בוצע מספר פעמים, כאשר הסיום היה בתחילת יוני. נאמר לי שהסדק לא הגיע ללשכת מושך השן. לאחר כשבועיים בוצע כתר זמני, עם המלצה למשוך את זה כמה חודשים עקב פרוגנוזה לא ברורה של השן (סדק +תעלה מסויידת) הכתר הזמני התנייד לו מדי פעם, ונאלצתי לבוא שוב ושוב לצורך הדבקה, וכן הפריע לי שהיו לי כאבי חניכיים ודימומים בצחצוח באזור השן הזו לאורך כל התקופה. בביקורת לפני כחודש בוצע צילום, שהראה ספיגת עצם ליד חוד השורש, הרופאה אמרה שזה לא דלקת אלא ספיגת עצם, וככל הנראה בגלל התפתחות של סדק בשורש השן. ולכן אמרה שאין טעם לבצע כרגע כתר קבוע, ובשביל שלא ייפול כל הזמן הכתר הזמני, היא שמה לי כתר טרומי ממתכת, ועם המלצה למעקב בעוד כחצי שנה. הלבשת הכתר הטרומי היתה לא קלה, וגם כואבת (הרגשתי את זה גם תחת ההרדמה). לאחר מכן התפתח רגישות למגע (כאב) בנגיעה בעצם הלסת התחתונה סמוך לאותה שן, בין בנגיעה מבחוץ והן בנגיעה מבפנים (ואף הרגשתי מסה נפוחה). היא ירדה לאחר כשבועיים ואיתה גם הכאב. בביקורת שעשיתי במרפאת שיניים אחרת (בקופ"ח) בשביל שן בצד אחר, ביקשתי את דעתו של הרופא על השן ההיא, והוא ביצע צילום פרפיקאלי, ותוך כדי ציין שהוא רואה משהו שנראה כמו ציסטה ליד השן הסמוכה (היכן שהתפתחה לה המסה הנפוחה והכאב), וביקש שאבצע צילום פנורמי. מצ"ב קישור ישיר לצילום פנורמי, רואים שם כתם שחור תחת שן 36 (אם אני מבין נכון). אשמח לשמוע מה דעת הרופא על זה. 1. מה המשמעות של זה? (כרגע אין כאב) מה הגורם לזה, ומה הטיפול הנדרש? 2. האם יש קשר בין הממצא לטיפול שורש ולכתר ובעיות החניכיים בשן 37? 3. בעין בלתי מקצועית, אני לא רואה בצילום את ספיגת העצם שהרופא ראה בצילום שבוצע במרפאה בשן 37, האם זה אכן לא נמצא? האם יכול להיות שזה לא היה ספיגת עצם אלא משהו אחר וחולף? תודה רבה http://s13.postimg.org/58q5h3r13/image.jpg

רעות שלום מומלץ שתבדק ע"י רופא מומחה לטיפולי שורש בברכה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים