דימום מאסיבי מהפה, לאחר שינה

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

19/04/2016 | 16:43 | מאת: שיר

שלום רב, אני בת 32, בריאה בד"כ. נמצאת כרגע בתחילת ההריון השני שלי לאחר טיפולי IVF. מזה שלושה ימים אני מתעוררת עם דימום בפה. בשני הימים הראשונים מדובר היה בדימום קל שאבחנתי בו רק בעת רחיצת השיניים בבוקר (עוד לפני הצחצוח). הבוקר התעוררתי והבחנתי בקריש דם צמיגי על השיניים הקדמיות וכל מרכז הלשון, מכיוון הגרון ועד קצה הלשון היה מלא בדם טרי, בגוון אדום כהה על גבול השחור. כאשר ירקתי, יצא דם אדום בהיר טרי. לא היה דם באזור השיניים או בלשון בסמוך לשיניים אלא רק במרכז ברצועה ארוכה עד לגרון. אין לי כאבים בחניכיים או בשיניים. אני לא משתעלת. מרגישה בסדר גמור למעט טעם של דם בפה שהתחיל היום. פניתי לרופא המשפחה שהיה קצת המום ולא כל כך ידע מה לומר. הוא בדק את הגרון עם פנס ואמר שהגרון והפה נקיים מדם. שלח אותי לבדיקות דם, כולל קרישיות, שיצאו תקינות לחלוטין. ספירת הדם יצאה תקינה למעט נוטרופילים מעט מעל הנורמה. מבקשת לדעת האם יש דבר נוסף שכדאי לבדוק או שאני יכולה להיות רגועה. קראתי קצת באינטרנט (אני יודעת שלא מומלץ) וראיתי שדימום מהפה יכול להיות קשור לדברים חמורים כמו סרטן, בעיות מערכת העיכול וריאות. אודה לכם אם תפנו אותי לגורם שיוכל לבחון ולאשר שאכן מדובר בעניין שלא צריך להטריד את מנוחתי.

שיר שלום מתיאורייך נראה כי יתכן ומדובר בדלקת חניכיים סוערת אשר מתגברת בעקבות השינויים ההורמונליים המלווים את ההריון. יש צורך בבדיקה ואבחון אצל רופא מומחה לרפואת חניכיים אשר יעריך את המצב ויקבע את הטיפול המתאים. בברכה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים