כתר או שתל?

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

31/08/2015 | 19:28 | מאת: לירן

לד"ר שלום פניתי לרופא שיניים לאחר שנשבר לי הכתר. אין לי כאבים ומדובר בשן אחורית. (שישית אבל לא בטוח) הרופא אמר שלפי צילום יש לי דלקת מתחת לשן וכדי להציל את השן שלח אותי למרפאה שמתמחה בטיפולי שורש ואחר כך לחזור אליו לביצוע השיחזור כתר. הרופא מומחה צפה מספר טיפולי על פני מספר חודשים שבהן יראה אם הדלקת עברה. עלות 2600 שקל והוסיף שאולי זה לא יצליח בסוף. בנוסף יש את עלות הכתר . לכן אני תוהה לעצמי האם עדיף כבר ללכת על שתל? האם זאת נראת לך חלופה הגיונית יותר? מבחינת עלות וכאבים, יופי פחות משנה כי זו שן שכמעט לא רואים. (גיל 29 לפני הריונות אם זה משנה) תודה.

לירן שלום איני יכול לייעץ לגבי המקרה הפרטי שלך בשל חסר בנתונים קליניים. יחד עם זאת ישנם מספר נתונים אשר עלייך לקחת בחשבון: 1. יש יתרון לשן הטבעית מבחינת שרידות לאורך זמן בהשוואה לשתל (ואת צעירה). 2. במקרים רבים התקנת שתל בעמדה של טוחנת עליונה מצריכה השתלת עצם כהרמת סינוס. עקירת השן הינה צעד בלתי הפיך ולכן לפני העקירה עלייך להיות מוכנה לכל התסריטים האפשריים. בהצלחה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים