דלקת חניכיים קלה

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

09/08/2015 | 16:27 | מאת: רז

שלום רב, האם יכולה להתפתח דלקת חניכיים בשתי שיניים בודדות כחודשיים לאחר ניקוי אבנית ? אני שואל זאת מכיוון שאני מצחצח שיניים פעמיים ביום, מנקה עם חוט דנטלי, ושוטף עם מי פה פעמים ביום גם, האם למרות כל זה עדיין יכולה להתפתח דלקת ? שאלה נוספת, יש לי נסיגת חניכיים מאוד מאוד קלה, ברמה שכשביקרתי אצל מומחה חניכיים הוא אמר שאין לי מה לעשות אצלו, האם במקומות שיש נסיגת חניכיים קלה יש יותר הצטברות של אבנית ? האם גם נסיגת חניכיים קלה יכולה להוביל לתזוזת שיניים קלה ? (יש לי תזוזה בשיניים התחתונות הקדמיות בלבד). תודה רבה.

תודה רבה על פניתך. איזור השיניים הקדמיות התחתונות הינו איזור שבו בדר"כ מצטברת אבנית מאחר והוא קרוב לפתח בלוטות הרוק. כמו כן, איזור זה מאופיין ברקמת חניכיים ועצם לסת דקים יותר. עובדה זו הופכת את האיזור למועד יותר לנסיגת חניכיים. במידה והנסיגה היא התחלתית (1-2 מ"מ) אז ממליצים על מעקב בלבד. בברכה, ד"ר יניב מאייר מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים