חוששת - עקירת שתל בן 10 שנים לצרכי יישור שיניים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

15/03/2015 | 22:22 | מאת: שרית

שלום, בת 33, בריאה בד"כ. עקב טיפול אורטודנטי הומלצה עקירה של שתל בשן 14. השתל הותקן לפני כ-10 שנים והינו תקין, למעט ספיגת עצם בקיר החיצוני (ניתן גם לחוש את השתל מבעד לחניכיים מעל השיניים). הוסבר לי כי לאחר עקירת השתל תתבצע השתלת עצם (מעיין "אבקה"). אשמח לשמוע על התהליך - כיצד עושים זאת? האם השתל יוצא בקלות, בסיבוב? נאמר כי יידרש קידוח מסביב לשתל כדי להוציאו. האם התהליך כואב בצורה יוצאת דופן? אני חוששת מאוד... תודה רבה!

שלום רב עקירת שתל בריא אשר עבר אוסטר ואינטגרציה בעצם הלסת, הינה פרוצדורה קשה למדי אשר עלולה לגרום לנזק משמעותי לעצם הלסת. על כן במידה והשתל נעקר יש צורך בהשתלת עצם. יש לשקול את יתרונות וחסרונות תוכנית הטיפול ואף לשקול אופציות טיפוליות פשוטות יותר. בברכה דר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים