טיפול בהמון אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

03/02/2015 | 23:47 | מאת: רעות

שלום, יש לי כיסים עמוקים בחניכיים. חלקם מגיעים ל-9, 10 ואפילו ל14 מ"מ. הרופא חניכיים אבחן זאת כחיידק אלים. קיבלתי טיפול הקצעת שורשים (ניקוי עמוק) וכן טיפול אנטיביוטי שאני צריכה להתחיל עכשיו. הטיפול הוא לקיחת: כדור מטרוג'יל (250 מ"ג) - 3 פעמים ביום+ כדור מוקסיפן פורטה (500 מ"ג) 3 פעמים ביום. סה"כ 6 כדורי אנטיביוטיקה ביום כ-2200 מ"ג אנטיביוטיקה ביום. האם זה הגיוני? האם זה יכול להוות קרקע להתחזקותם של חיידקים רעים בגוף , במקום לגבור עליהם? קראתי הרבה מידע על כך שמתן אנטיביוטיקה מוגזמת היא בעייתית לגוף מהמון בחינות, לא רק בהקשר של השיניים.

רעות שלום הטיפול האנטיביוטי שאת מקבלת הינו פרוטוקול טיפולי מקובל לטיפול במחלת חניכיים אגרסיבית ממנה את סובלת. מטרת הטיפול האנטיביוטי הינה לשפר את תוצאות הקצעת השורשים ולהוריד את רמת החיידקים האלימים הגורמים למחלה רפואה שלמה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים