חניכיים רגישות לאחר עקירה כירורגית

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

01/06/2012 | 14:40 | מאת: ליהי

לפני כשבוע בדיוק עברתי עקירה כירורגית של שן בינה כלואה בלסת התחתונה. אתמול בערב התפרים הוצאו והרופא אמר כי המקום מחלים והכל נראה מצוין, החניכיים במקום העקירה עדיין מעט נפוחים, אך הנפיחות שבאה לידי ביטוי בלחי כבר נעלמה. הרופא אמר להמשיך עם השטיפות האנטי בקטריאליות פעמיים ביום ושטיפת מי מלח בצהריים למשך שבוע נוסף. יש לציין שאתמול בערב לאחר הוצאת התפרים חזרו לי פתאום הכאבים שנעלמו כבר ביום השלישי לאחר העקירה. היום בבוקר קמתי עם תחושה לא נעימה בפה, תחושה של אפטות מפוזרות בחלל הפה גם בשפה התחתונה (שלא במקום העקירה) וגם בחניכיים העליונים בצד ימין (צד העקירה). בצחצוח אף שמתי לב כי יורד לי מעט מאוד דם מהחיבור בין הניבים העליונים לחניכיים. במהלך כל השבוע אני מקפידה היטב על נקיון הפה, צחצוח, שטיפות ולקחתי גם אנטיביוטיקה (שסיימתי אתמול). האם יכול להיות שהדבר קשור להחלמה? או שאולי אין קשר לעקירה? אין לי כל היסטוריה של מחלות חניכיים.

ליהי שלום המצב שאת מתארת של "אפטות" מפוזרות בחלל הפה מחייב בדיקה ע"י רופא במטרה להעריך את סיבת הופעתן: יתכן ומדובר באפטוזיס (האם תופעה זו הופיעה גם בעבר?) יתכן ומקור הכיבים בזיהום ויראלי כלשהו או סיבה אחרת. הטיפול בתופעה ניגזר מהאבחנה ולכן בדיקה ואיבחון ע"י הרופא חיוניים. החלמה מהירה שבת שלום ד"ר ערן גבאי

01/06/2012 | 17:44 | מאת: ליהי

היו לי אפטות בעבר. קישרתי את זה ל"טראומה" שהפה שלי עבר בשבוע האחרון, אך כנראה שזה לא העניין. אגש לרופא ביום ראשון. תודה

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים