השתלת שיניים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

01/06/2012 | 12:51 | מאת: ברכה

ד\,ר גבאי שלום: אני זקוקה לכמה שתלים של שיניים. אבל מכוון שבעבר היה לי סבוך עקב ניתוח FESS בסינוס המקסילרי הימיני שגרם ל OSTEOMYELITIS ונאלצתי לאחר מכן לעבור מספר ניתוחים לתיקון המצב (שהשתפר אך לא לגמרי חלף ואני עדין בטפולים) אני מאד פוחדת לנגוע בעצם אם כי השתלים שאני צריכה הםלמטה. השאה האם אתה ממליץלעשות שתלים במקרה כזה ואם כן אישה שתלים הם יתר עדינים ופחות סיכוי שיגרמו לזהום ממנו אני פוחדת. בכלל איך עושים כדי להמנע מפגיעה בעצב ( עשיתי CT ובמקום מסויים יש 10 או 11 מ"מ אחכה לתשובתך בכיליון רב בתודה ברכה

ברכה שלום רב. מדבריך אני מבין כי בעקבות זיהום בסינוס המקסילרי ופרוצדורת FESS ע"י רופא א.א.ג במטרה לנקזו חל סיבוך שהביא לזיהום בעצם הלסת העליונה, מצב שעדיין לא נפתר לגמרייבשלב זה. המלצתי לעת עתה היא להמתין ורק לאחר הגעה להחלמה מלאה של הלסת העליונה לטפל בלסת התחתונה. כמו כן בבדיקה מקיפה הייתי בודק האם קיים רקע רפואי כלשהו אשר עלול לגרום להתפתחות זיהום בלסתות וכן להעריך את הנזק שנגרם ללסת. עלינו להתיחס תמיד בתכנון הטיפול לשתי הלסתות ומצב הסגר, יתכן ובהעדר משנן בלסת העליונה אין צורך בביצוע שתלים בלסת הנגדית. לגבי ה CT- אכן 10-11 מ"מ מהווים גובה עצם מספק להשתלה אך צריך לבחון גם את רוחב העצם באתר המיועד. לסיכום: אני ממליץ לך לסיים הטיפול במצב הנוכחי ורק לאחר מכן להבדק באופן מקיף ולתכנן תוכנית שיקומית הלוקחת בחשבון את כל הנתונים. אאחל לך בריאות והחלמה מהירה שבת שלום ד"ר ערן גבאי

01/06/2012 | 21:31 | מאת: ברכה

ד"ר גבאי תודה רבה על התשובה שלך. אבל המצב של ה OSTEOMYELITIS שלסת העליונה שלי לא ישתנה. אני מטפלת בזה כבר 15 שנה עבר תי ניתוחים מדי פעם לוקחת אנטביוטיקה ועוזה תא לחץ וזה שומר על המצב באופן נסבל. לא ניתן לעשות יותר לשפר את זה וזה מצב כרוני.כך שאני לא אוכל להחליט שאינני עושה שתלים בגלל זה. אני רק רוצה במידה ואעשה שתלים בלסת התחתונה, לוודא שאני עושה אותם בזהירות המקסימלית, למניעת זהום ולכן אני מחפשת מי עושה שתלים טוב באופן זהיר ביותר ועם שתלים עדינים וכו" האם אתה חושב שאתה יכול לעזור לי? מחכה לתשובתך ומודה לך ברכה

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים