מחלת חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

15/05/2014 | 12:02 | מאת: אלון

עברתי להתגורר בארהב וכאשר הלכתי לרופא שיניים הוא מדד לי את עומק חדירת האנקול בין השן לבין החניכיים ומסקנתו בעזרת מדידות אלו וצילומים של השיניים שיש לי פלאק על השיניים מתחת לחניכיים שצריך להסיר,שיש לי דלקת בחניכיים ושאבדתי מעצם השן ואם לא אטפל בזה אני אאבד את השיניים. בארץ נהגתי ללכת לשיננית כל חצי שנה ואף פעם למעשה לא בדקו לי את עומק חדירת האנקול ואף פעם לא דיברו איתי על מחלת חניכיים. האם בארץ יש פחות מודעות לעניין בקרב רופאי השיניים?האם בארהב מייצרים סתם היסטריה על מנת לגבות כסף? תודה

אלון שלום עלית על נקודה כאובה ובעייתית ביותר. המודעות בארץ לנושא בריאות החניכיים הינה נמוכה ביחס לארה"ב ומדינות סקנדינביה אשר נחשבות למובילות בתחום. במהלך השנים האחרונות חל תהליך של שיפור ברמת המודעות בקרב האוכלוסיה וגם בקרב רופאי השיניים הכלליים אשר מבינים את חשיבות בריאות החניכיים כבסיס לכל טיפול דנטלי ואמצעי יעיל למנוע אובדן שיניים ולשמר את בריאות הפה לאורך שנים רבות. בברכה ד"ר ערן גבאי

17/05/2014 | 17:19 | מאת: אלון

אם אני מסכם את דבריך וכומבן מבלי שראית את הצילומים יש אמת בדברי הרופא האמריקאי ועליי להתייחס בהתאם.

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים