ריח מהפה

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

02/04/2014 | 14:31 | מאת: חן

שלום, סובל מריח מהפה מספר שנים הריח נמצא כל שעות היום ומפריע לי בחיי העבודה המשפחה והחברה. מקפיד מאוד על היגיינת פה שטיפות פה עם אבץ ניקוי לשון וחוט דנטאלי. נבדקתי מספר פעמים על ידי רופאי שיניים. נבדקתי גם על ידי רופא אא"ג (אין לי שקדים) ורופאי גסטרו שטענו שהכל תקין. הדבר היחיד שעזר לי היה כשרופא נתן לי אנטיביוטיקה בשם פלג'יל. קראתי עליה שהיא משמידה חיידקים אנאירוביים. הבעיה שכאשר סיימתי את הטיפול הריח חזר. למי לפנות? מה לעשות? מן הסתם שמקור הבעיה הוא חיידקים אנאירוביים שכן האנטיביוטיקה פתרה את הבעיה. אך מה עושים כדי לפתור אותה לתמיד?

חן שלום אכן, ברובם המוחלט של המקרים ריח פה מקורו בגזים המכילים גופרית המיוצרים עי חיידקים אנאירובים בחלל הפה. טיפול אנטיביוטי אינו יעיל בשל כך שהשפעתו קצרת טווח בלבד ועם ההצטברות המחודשת של חיידקים חוזר ריח הפה. עליך ללמוד לצחצח בצורה יסודית ואף להסיר את החיפוי המצטבר על גבי הלשון המהווה מצע עשיר לחיידקים. חיידקים אנאירובים מהווים גורם מרכזי למחלת חניכיים ולכן עליך לפנות לרופא חניכיים לבדיקה וטיפול מתאים. יתכן וריח הפה הינו ביטוי לבעיה גדולה יותר. בברכה דר ערן גבאי

09/04/2014 | 12:17 | מאת: חן

אני חושב שמה שגורם לחיידקים להצטבר זה בעיה ברוק הפה שלי מתייבש הרוק שלי כל הזמן לבן מוקצף וכנראה שפשוט אין מה שיישטוף את החיידקים לאחר אוכל ושתיית מים כנראה לא מספיקה. איזה רופא מטפל בבעיות ברוק? המון תודה

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים