ניתוח חניכיים לאחר הקצעתשורשים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

11/02/2014 | 22:26 | מאת: הניה

ערב טוב. לפני חודש סיימתי טיפולי הקצעת שורשים. לאחר ביקורת אתמול נאמר לי כי אזדקק לניתוחי חניכיים בארבעה רבעים. נאמר לי (למען הגילוי הנאות - ע"י המזכירה ולא הרופא) כי עליי למהר מהר ולהתחיל כבר החודש את הניתוחים כי אחרת המצב יחמיר. מסרתי לה כי מסיבות שלי אני מוכנה לעשות את הניתוחים בחודש מאי ולא לפני. לטענתה לא לחכות כי התהליכים בפה ממשיכים ומאי יהיה מאוחר מידי. הרופא טרם חזר אליי עם תשובה ולכן אני פונה - האם יש פרק זמן מקסימלי לעשיית ניתוח מיום סיום הקצעות - האם זה באמת חייב להיות בטווח הזמן הזה או שניתן לחכות עד מאי? מה הדחיפות לא הבנתי? תודה לתשובתכם

11/02/2014 | 22:32 | מאת: הניה

היא התכוונה שעליי למהר מאחר ויש פרק זמן מינימלי נחוץ לעשיית הניתוח מזמן ההקצעה שנועדה בין היתר להכין את הפה לניתוח (כך נאמר). השאלה אם דחיית הניתוחים לנוחותי האישית בחודשיים שלושה מזמן ההמלצה זה כל כך עקרוני או שעליי למהר? אין לי כוונה להזניח וסביר להניח שאבצע בטווח זמן זה. לא ראיתי מקום להלחיץ אותי כל כך שהרי לא מדובר חוח בניתוח מציל חיים. תודה רכבה

הינה שלום לאחר השלמת הקצעות השורשים ותקופת ההחלמה את נמצאת למעשה בשיא מבחינת ניקיון הפה והירידה ברמת הדלקת. זהו זמן אידאלי לביצוע ניתוחי חניכיים לפני תחילת תהליך הנסיגה והאיכלוס מחדש של כיסי החניכיים עי חיידקים. כמובן שאילוצי ונסיבות החיים הינם בעלי משקל ולעיתים אין ברירה אלא לדחות את תחילת ניתוחי החניכיים למועד שמתאים לך. באופן העקרוני עליך להקפיד בתקופת ההמתנה הזו על תחזוקות אצל השיננית כל 3 חדשים וצחצוח ברמה גבוהה מאוד. יחד עם זאת עליך לזכור כי במקרים מסויימים המתנה ארוכה מדי עלולה להכריע את הכף לעקירת שן שהיתה גבולית קודם לכן וניתן היה להצילה. איני בקיע בפרטי המקרה הפרטי שלך ולכן לא אוכל להגיד לך מה מידת הסיכון, בכל מקרה אני ממליץ לא לדחות יותר מדי את הטיפול. מומלץ שתתייעצי עם רופא החניכיים שמטפל בך בנושא. בהצלחה בטיפול דר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים