הפסקת נטילת תרופה נגד דלדול עצם לפני טיפול שיניים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

30/12/2013 | 12:55 | מאת: אילנה גרוס

שלוםרב. אני נוטלת תרופה בשם פסאוונס לאוסטרופורוזיס פעם בשבוע. נאמר לי ע"י רופא אנדרקרינולוג שעלי להפסיק את התרופה לפני טיפול שיניים ואילו רופאת השיניים אומרת שאין צורך שזה אינו משפיע כלל על ההחלמה מהטיפול או על מצב האוסטרופורוזיס. אבקש את דעתך והמלצתך. תודה.

אילנה שלום שתי הטענות צודקות. אכן קיים סיכון בקרב נשים הנוטלות תרופות ממשפחת הביפוספונטים, כפוסלאן ואקטונל, להתפתחות של נמק בעצם הלסת בעקבות טיפול דנטלי כירורגי כעקירה או שתל. אך טיפולי שיניים שגרתיים שאינם כירורגיים, כסתימות, גשרים וכתרים, אינם נמצאים בסיכון. כיום רוב רופאי המשפחה והאנדוקרינולוגים מודעים לבעיה ולכן ממליצים לבצע את טיפולי השיניים הכירורגיים לפני תחילת נטילת התרופה. במקרים בהם יש צורך בביצוע טיפול באדם הנוטל את התרופה יש צורך בביצוע בדיקת דם הנקראת CTX אשר מהווה מדד לרמת יכולת הריפוי של העצם. במידה וערכי הבדיקה נמוכים יש צורך בהפסקת נטילת התרופה למשך מספר חדשים עד לקבלת ערכים תקינים אשר יאפשרו טיפול. בברכה דר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים