חניכיים נפוחות

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

02/05/2012 | 07:02 | מאת: שלומי

שלום יש לי נפיחות בחניכיים הקדמיות התחתונות. הייתי אצל פריודונט, והוא אמר לי שאני צריך לצחצח את האזור המודלק חזק, בתנועה אופקית (מצד לצד) ושזה דווקא טוב שירד דם מהחניכיים המודלקות. כששאלתי אותו אם צחצוח כזה לא יפגע בחניכיים, הוא אמר ש"אנחנו דווקא רוצים לפגוע בהם כדי להוריד את הדלקת." האם באמת אפשר לפעול על פי ההוראות שלו? אני פשוט לא רוצה סתם לפגוע בחניכיים.

04/05/2012 | 06:17 | מאת: maye123

שלום ותודה על פניתך. דלקת חניכיים הינה תגובה של הגוף כנגד גורם זיהומי ( החיידקים) . הסימנים העיקריים של דלקת החניכיים הינם: נפיחות, אדמומיות, ודימום. הטיםול היעיל ביותר בדלקת חניכיים הינו בקרת רובד. רוצה לומר, צחצוח שיניים נכון בעזרת מברשת שיניים ובעזרת אביזרי ניקוי בין השיניים ( כגון חוט דנטלי , קיסמים וכו?) הוא הפתח לטיפול. מאחר והרובד החיידקי שגורם לדלקת מתיישב על השיניים בגבול שבין השן לבין החניכיים, יש לצחצח את הדיניים גם באיזור הזה אף על פי שעלול להיווצר דימום. אין הכוונה לפצוע את החניכיים אלא לנקות את אותה רצועת שיניים וחניכיים הנפגשות. תופעת הדימום תחלוף תוך מספר ימים בחלוף הדלקת כולה. אני ממליץ שתבקש לקבל הדרכה פרטנית מרופא החניכיים או השיננית מכיוון שרק ניקוי יסודי ונכון יעלים את סימני הדלקת בעוד שניקוי שאינו נעשה בדרך נכונה יכול להסב נזק.

שלום ותודה על פניתך. דלקת חניכיים הינה תגובה של הגוף כנגד גורם זיהומי ( החיידקים) . הסימנים העיקריים של דלקת החניכיים הינם: נפיחות, אדמומיות, ודימום. הטיםול היעיל ביותר בדלקת חניכיים הינו בקרת רובד. רוצה לומר, צחצוח שיניים נכון בעזרת מברשת שיניים ובעזרת אביזרי ניקוי בין השיניים ( כגון חוט דנטלי , קיסמים וכו?) הוא המפתח לטיפול. מאחר והרובד החיידקי שגורם לדלקת מתיישב על השיניים בגבול שבין השן לבין החניכיים, יש לצחצח את השיניים גם באיזור הזה אף על פי שעלול להיווצר דימום. אין הכוונה לפצוע את החניכיים אלא לנקות את אותה רצועת שיניים וחניכיים הנפגשות. תופעת הדימום תחלוף תוך מספר ימים בחלוף הדלקת כולה. אני ממליץ שתבקש לקבל הדרכה פרטנית מרופא החניכיים או השיננית מכיוון שרק ניקוי יסודי ונכון יעלים את סימני הדלקת בעוד שניקוי שאינו נעשה בדרך נכונה יכול להסב נזק.

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים