דלקת מסביב לשורש שן שעברה טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

23/07/2013 | 12:54 | מאת: דליה

שלום. מזה 3 ימים יש לי כאבים שהסתברו כדלקת מסביב לשורש שן טוחנת למטה שעברה טיפול שורש (לפני שנה או כמה שנים), ושמעליה כתר - גשר עם שן סמוכה. הדלקת נראתה בצילום. אני גם מרגישה "גולה" בחניכיים מהצד, וגם נגיעה קלה בלחי כואבת. אם הלסתות נפגשות בלעיסה - ממש כאב חד. הרופא אמר שזו דלקת כרונית, הוריד קצת מגובה הכתר, הציע לא לאכול על זה, ולשטוף במי מלח ולחכות חודש. למחרת כשהכאבים לא פסקו, וגם מפריעים לישון בלילה, הסכים לתת מוקסיפן פורטה לשבוע. השאלה שלי היא אם יש סיכוי שדלקת כזו תעבור עם מוקסיפן? (אחרי יממה אין שיפור...). הכאבים נעלמים לחצי שעה אחרי אקמול, אבל בגדול אותו דבר. פשוט אני לא מאמינה שכזו דלקת נפתרת עם אנטיביוטיקה. מנסיוני בשנים קודמות - בצד השני במקרים דומים - עשו לי ניתוח כריתת שורש... מצד שלישי אני לא יודעת אם ככה ימשיכו הכאבים - איך מחכים עד לניתוח (או אולי עקירה...) ועוד שאלה - כמה זמן לאורך זמן אפשר לקחת אקמולים? אני נמנעת מלחקת כדורים חזקים כמו נרוסין. מה דעתכם הדבר הנכון לעשות במקרה הזה?

תודה רבה על פניתך. ממה שכתבת אני מתרשם שמדובר בדלקת חריפה שנמצאת בקצה שורש השן. יש לשקול ביצוע חידוש טיפול שורש או כריתת קצה השורש בהתאם לממצאי הבדיקה. מוטב שתפני אל מומחה לטיפול שורש לבדיקה. רפואה שלמה ד"ר מאייר

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים