חודש וחצי כאבי שיניים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

22/05/2013 | 02:12 | מאת: לירון

שלום לד"ר. אני מטופל על ידי רופא שיניים מזה חודש, שבועיים לפני כן החלתי לסבול מכאבי שיניים פניתי אליו והוא הסביר כי שן טוחנת בצד שמאל למטה זקוקה לטיפול 4 תעלות. הטיפול הזה נמשך חודש כיון שהעצב לא מת והטיפול האחרון שנעשה הוא במכשיר מיוחד עםאבקת יהלומים להסרת 2 עצבים אחרונים, הכאבים ממשיכים, אני עם משככי כאבים דוגמא נירוסין, אדקס ולחיזוק אקמול במהלך כל התקופה הזו וסיימתי חפיסות. במהלך הטיפול התגלתה שן בינה שזקוקה לעקירה,ונעקרה. התגלה עוד סתימה בשן בצד השני ונעשתה אך הכאבים לא מפסיקים. בלילות אני מתקשה לישון, אם נירדם אז מתעורר בכל שעה או חצי שעה. הכאבים משפיעים עליי חזק תחשות לחץ בגולגולת. אני חסר סבלנות ומתקשה לעבוד ובגלל שזה כבר תקופה מאוד ארוכה אני חושש, מהשפעת כל כך הרבה כדורים בתקופה כזו, כבר מפחד שאולי זו לא רק דלקת. בעקירה של שן בינה לקחתי כדור מונע דלקות 90 מ"ג ארוקסיה, הטיפול בו הסתיים לפני שבוע, הכאב לא חולף. פניתי לרופא שוב בגלל הכאבים החזקים, כעת נשאר להמשיך את הטיפול בשן שורש 4 תעלות - הוא הציע לקחת שוב ארוקסיה ועוד אנטיביוטיקה ביחד פעמיים ביום. סליחה על הכתיבה הארוכה, אני אובד עצות, כאבי תופת תקופה כל כך ארוכה וכדורים בלי הפסקה, אני מאוד משתדל לא לקחת כדורים ביום יום ועכשיו אין לי ברורת. האם נטילת הכדורים מסכנת אותי? האם הכדורים הפעם אמורים להפסיק את הכאב? מה עוד אפשר לעשות שלא עשיתי ? לילה טוב..

לירון שלום המצב שאתה מתאר הוא חריג מאוד ולא נעים. אני ממליץ לך לפנות בהקדם למומחה לטיפולי שורש שיבדוק האם מקור הכאב הוא בשיניים או שמא מדובר בכלל בבעיה ממקור אחר אשר מחייבת בירור וטיפול ע"י דיסיפלינות רפואיות אחרות. איחןלי החלמה מהירה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים