הקצעת שורשים והגיינת פה

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

17/01/2013 | 17:18 | מאת: נועה

שלום רב, מה המטרה בהקצעת שורשים? האם היא יכולה להיות מושגת בדרך אחרת? כשאומרים שהטיפול הנ"ל צריך להיות משולב בהדרכת הפציינט, למה הכוונה? מה על הפציאנט לעשות בבית ובאיזה אופן? האם דווקא טיפולים תכופים (כגון שיננית), יכולים דווקא להגביר את הסיכוי למחלת לב? תודה

נועה שלום מטרת הקצעת שורשים היא לנקות את שורשי השיניים ועל ידי הורדת רמת החיידקים והדלקת להביא לצימצום הכיסים הפריודונטלים. הקצעת שורשים מהווה את הדרך הפשוטה ביותר להביא לצמצום כיסי החניכיים באופן שאינו כירורגי ולמעשה מפחיתה במקרים רבים את הצורך בניתוחי חניכיים. שילובכ הדרכת המתרפא באופן השמירה על היגיינה אורלית טובה מסייעת בשיפור תוצאות הטיפול, השינוי התנהגותי בעקבות עליית המודעות והקניית הרגלי היגיינה אורלית מסייע בשימור התוצאות לאורך זמן. נקיון הפה והורדת רמת הדלקת מאפשרים השגת תוצאות משופרות גם במהלך ניתוחי חניכיים ולמעשה מהווים תנאי להצלחתם. היגיינה אורלית טובה ותחזוקות שיננית תכופות מסייעים במניעת אכלוס מחדש של חיידקים פתוגנים אשר נמצאו במספר מחקרים גם באתרומות בקרב חולי לב. כך שהשפעת הניקיון הינה חיובית וטובה לבריאות הכללית של המטופל. להשקפתי היגיינה אורלית מהעווה חלק בלתי נפרד מהיגיינה כללית של הגוף וחיונית לבריאותו. בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים