נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

23/09/2012 | 17:40 | מאת: שלומית

מה הסימנים של נסיגת חניכיים האם בנסיגת חניכיים יש כאבים? איך אני יכולה לדעת אם יש לי דבר כזה (בלי ללכת לרופא שיניים)?

שלומית שלום המונח המקצועי בו אנו משתמשים לתאור תהליך הנסיגה של מנגנון תאחיזת השן הוא מחלת חניכיים. למחלת החניכיים מספר סימנים נפוצים: 1. דימום מהחניכיים בעת מגע בהן או בצחצוח. 2. חניכיים נפוחים, אדומים ורגישים. 3. רגישות שיניים לטמפרטורה ולמגע. 4. ניידות שיניים . 5. ריח רע מהפה 6. נסיגה של גובה החניכיים 7. יצירת מרווחים בין השיניים, במיוחד בשיניים קדמיות. כאב לא נכלל ברשימה הזו, זאת משום שמחלת חניכיים היא תהליך כרוני אשר מתקדם בד"כ ללא כאב. רק במקרים אקוטיים של התלקחות, כמו אבסס, מופיע כאב חזק המלווה בד"כ בהפרשה מוגלתית מהחנכיים. מצב זה מופיע בדרך כלל בשלבים מתקדמים מאוד של המחלה ומביא לאובדן שיניים. בכדי לאבחן מחלת חניכיים יש צורך בביצוע צילום סטטוס ובדיקה אצל רופא חניכיים. זיהוי מוקדם של מחלת חניכיים יכול להציל שיניים ולחסוך בעיות עתידיות. שנה טובה וגמר חתימה טובה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים