נפיחות שבוע אחרי עקירה כירורגית

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

15/09/2012 | 15:54 | מאת: הילה

היי, לפני עברתי עקירה של שתי שיני בינה, העליונה והתחתונה בצד ימין, כאשר התחתונה הייתה עקירה כירורגית עם 4 תפרים והעליונה הייתה עקירה רגילה (השן כבר הנצה). במשך כל השבוע נטלתי אנטיביוטיקה (מוקסיוויט 500 מג'), דאגתי לצחצח שיניים (גם באזור העקירה, בעדינות) ושטפשתי את הפה עם שטיפה רפואית. הנפיחות הגרועה (הבצקת?) כבר עברה כמה ימים לאחר הניתוח, אבל שבוע עבר והחניכיים סביב השן התחתונה עדיין רגישות מאוד וכואבות ויש נפיחות מורגשת באזור הלסת התחתונה בצד ימין (לכל האורך, לא רק באזור העקירה). האם זה מצב רגיל, או שיש צורך לפנות לרופא?

הילה שלום בעקבות עקירה יכולה להופיע נפיחות אשר מגיעה לשיא לאחר 3 ימים בד"כ. יתכן מצב שהירידה בנפיחות תקח כשבוע. אם הנפיחות חמה למגע וניכר אודם באיזור יתכן ומדובר בזיהום המחייב טיפול מתאים. בכל מקרה אני ממליץ לך להגיע לרופא המטפל לביקורת אשר במהלכה יבחן את תהליך הריפוי ובמידת הצורך, אם יש זיהום, יתן טיפול מתאים שנה טובה הרבה בריאות ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים