טיפול שיניים מורכב בסדציה או רגיל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

15/06/2017 | 21:31 | מאת: אלי

שלום אני צריך לעבור טיפולים מורכבים הכוללים עקירות .טיפולי שורש .הרמת סינוסים .השתלת עצם ו 10 שתלים האם עדיף לבצע את הטיפול ביום אחד תחת סדציה או בטיפול רגיל ? הדאגה שלי שאחרי הטיפול בסדציה הכאבים יהיו קשים מנשוא תודה

שלום, כדי לתת תשובה המתרימה למצבך יש צורך לבצע בדיקה מלאה עם צילומים כדי לאבחן בתחילה את המצב של השיניים המיועדות לעקירה ולוודא שאין מקורות זיהום או גורמים אחרים העלולים להפריע בריפוי. הדעות ביחס לביצוע בו זמני של עקירות, שתלים והרמת סינוס אינן חד משמעיות. יש יתרונות לביצוע הפרוצדורה בפעם אחת - בעיקר משום שזה חוסך הרבה זמן ומקצר את הזמן שבין העקירות לבין היכולת לתת לך שיקום על גבי השתלים. יש גם אנשים שמעדיפים לסבול פעם אחת (בד"כ לא מדובר בסבל לא סביר) מאשר לעבור כמה ניתוחים אחד אחרי השני, אחת לכמה חודשים. לעומת זאת, יש רופאים שמעדיפים ללכת באופן יותר מסורתי, ולבצע כל פעולה בזמן אחר. יש לכך יתרונות מסויימים, אבל זה דורש מספר ניתוחים ומשך זמן ארוך בהרבה. שוב - ההחלטה צריכה להתבסס על אבחנה נכונה של מצבך שלך, הערכת הסיכוי והסיכון שבכל אפשרות טיפול, והתחשבות ברצונות שלך.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה