אבחון צליאק

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

13/05/2015 | 16:48 | מאת: ניצן

שלום. הופיעו לי סימפטומים של מחלת הצליאק. נלקחה לי ביופסיה שהראתה צליאק מארש 3. כל בדיקות הדם שלי יוצאות תקינות ! המליצו לי על דיאטה ללא גלוטן לראות אם יש שיפור ואכן היה. נאמר לי לחזור לאכול גלוטן ולחזור לגסטרוסקופיה כעבור חצי שנה. גם הביופסיה השניה הראתה מארש 3, ובדיקות דם חוזרות יצאו שליליות. כרגע אני כחצי שנה ללא גלוטן בהמלצת רופא וקיים שיפור משמעותי. האם כל טלו מספיקים כדי לאבחן כצליאק ?

14/05/2015 | 19:23 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, יש מספר סיבות לירידה במשק, כולל מחלות מעי דלקתיות,בעיוות ספיגה - כול צליאק , ת פעילות של בלוטת התרס ועוד הבירור צריך לכלול אנמנזה מלאה ,בדיקות דם ועוד. נא להמשיך בירור אצל רופא גסטרו

מנהלי פורום צליאק וקרוהן