אבחון צליאק - גסטרוסקופיה ובדיקת דם

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

28/12/2019 | 18:06 | מאת: אלון

שלום, בן 30, נוטל סטרואידים כרוני בשל כריתת אדרנלים דו"צ. סבלתי מזה זמן רב מצרבות ולכן בוצעה גסטרוסקופיה. מאקרוסקופית תקינה. מיקרוסקופית- "רירית התרסריון- הוילי ללא אטרופיה, בחלקם יש ריבוי לימפוציטים בתוך אפיתל הציפוי. מומלצת בדיקה סרולוגית לבירור אפשרות שמדובר בשלב מוקדם של צליאק. ביצעתי בדיקת דם לצליאק CELIAC SCREEN 1.5 U/ml (מבוצע בטריטורוס בשיטת ELIZA Neo-epitope screen). יש לציין כי אני סובל מתפיחות ואי נוחות בטנית, לא מקפיד על דיאטה נטולת גלוטן. האם לאור הנ"ל יש אפשרות שמדובר בצליאק? כדאי להימנע מגלוטן ולראות תגובה? תודה רבה מראש!

מומלץ להשלים בדיקות נוספות לצליאק נסיון הימנעות מגלוטן וכמובן להישאר במעקב צמוד. מציע לפנות לייעוץ גסטרו מסודר

31/12/2019 | 07:26 | מאת: אלון

תודה על תגובתך. תוכל בבקשה לפרט אלו בדיקות נוספות יש לבצע?

מנהלי פורום צליאק וקרוהן