תשובה לגילוי צליאק .

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

06/05/2019 | 14:18 | מאת: נורית

שלום! נכדי בן 3 כשהיה בן 2 נערכה לו בדיקת דם לגילוי צליאק ובדיקה גנטית.אני הסבתא צליאקית מגיל3. בבדיקה הגנטית נמצא שנושא 70%מהמחלה.בדיקת הדם יצא ערך 14.בטבלה הערכים הם מ- 0-24.90.וזאת לאחר שבבדיקה נמנע גלוטן. שאלה,,האם זה מרמז בודאות על צליאק, האם חייבים בגיל הזה לעשות ביופסיה? הילד סובל מחסר בברזל מגיל צעיר מאוד.הבדיקה נערכה לאחר כ4 חודשים של נטילת ברזל. .הפריטין נמוך מאוד המוגלובין 12. נמנע מגלוטן כפי שציינתי,האם ייתכן משהו אחר? תודה על תשובתכם .

סרולוגיה תחת דיאטה ללא גלוטן 4 חודשים יכולה להיות תקינה מעצם ההימנעות מחשיפה ואי פשר להסתמך עליה כמו שבדיקה גנטית חיובית לא מאשרת אבחנה כי נשאות לא אומר בהכרח מחלה . רצוי לחזור על בדיקת סרולוגיה תחת דיאטת גלוטן אבל רופא ילדים צריך להעריך את מצבו אם הוא יכול לתת לו גלוטן בלי בעיות. ביופסיה כמטופל ללא גלוטן תקופה ארוכה והסרולוגיה שלו שלילית היא יכולה גם כן להיות תקינה ולא תקדם אתה אבחנה.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן