מומי לב בעובר

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

16/06/2012 | 02:09 | מאת: מיטל

לאחר בדיקות תקינות בשבוע 32 התגלו מומי לב קשים במהלך בדיקת אולטרסאונד שגרתית הממצאים: severe valvular aortic stenosis congenital mitral valve disease (presumably 2, carpenter classification chordal agenesis dilatation and hypertophy of both venticles wide patent arterial duct. שאלתי היא האים מומי לב מרובים יכולים להתפתח בסוף הריון? למיטב ידיעתי הלב נפגע בסמסטר הראשון? ממה נגרמים מומוים מרובים אלו? ובעקבות גילו המומים המרובים והדבקות ראשונית שלי בוירוס ה-CMV נאלצנו לבצע הפסקת הריון (לא ידוע באיזה שלב של ההריון) הסבירו לנו שאין קשר בין ההדבקות בווירוס למומי הלב אציין שאני לא נוטלת תרופות ולא מעשנת בהריון ולוקחת תוספי מזון חומצה פולית,אומגה 3,ויטמינים להריון. האם כדאי המשך בירור?האם המומים יכלו פתאום להופיע בסוף הריון בשלב שהלב כבר בנוי? בתודה מיטל

המומים המתוארים אינם יכולים להתפתח בסוף הריון. ככל הניראה ההערכה בשבוע 32 לא היתה נכונה. אני ממליץ לפנות לקרדיולוג ילדים לקבלת המלצות על המשך הטיפול.

19/06/2012 | 00:09 | מאת: מיט

תודה על תשובתך בנוסף כיצד מומים כאלו משפיעים על החיים הוסבר שלי שהוא היה נכה לאורך חייו עם יעבור את הצנתור בחיים וההתערבות בניתוח ביום שנולד ושלא בטוח שישרוד את ההריון עד סופו הממצאים הם אינם טעות בסקירות לצערי לא עלו עליהם בבדיקת אולטראסאונד העלו חשדות שאומתו כנכונות באקו-לב עובר

מנהל פורום מחלות לב והריון