סיכוי תאורטי לאי ספיקת לב בעובר שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

13/04/2012 | 09:24 | מאת: טניה

שלום רב! אני בשבוע ה 26 להריוני הראשון. במהלך סקירה מאוחרת אובחנה קשת אאורטה ימנית בעוברי (שאושרה אף באקו לב שפרט לקשת הימנית אקו הלב יצא תקין) שעקב כך היה עליי לבצע דיקור מי שפיר . בבדיקה הזו נשללה תסמונת דיג'ורג'. בנוסף לכך זוהתה גם אקוגניות באונה תחתונה של ריאתו הימנית של העובר. שאלתי היא:עד כמה קיים סיכוי לדחיקת לב שמאלה בעובר ובעקבותה אי ספיקת לב החל משבוע 26 כאשר נכון להיום אין סימנים כאלה באולטראסאונד? האם ככל שהעובר גדל, יורדים הסיכויים לבעיות לב כאלו? מה הסיכוי שהעובר יסבול מזה לאחר שיוולד? תודה רבה!!!טניה

שלום טניה, קשת אאורטה ימנית אינה מהווה שום בעיה בהעדר מומי לב אחרים. אי לכך לעובר שלך אין שום סיבה להתפתחות אי ספיקת לב . לא ברור לי למה את חוששת מדחיקת לב שמאלה. אינני רואה סיבה לכך .

15/04/2012 | 17:15 | מאת: טניה

שלום רב! תחילה תודה על התשובה המרגיעה . לפי מה שהבנתי ממך קיום קשת אאורטה ימנית בהיעדר מומי לב נוספים , לא אמורה להגביל את התינוק גם לאחר שיגדל. רציתי רק לחדד את שאלתי והיא : האם יש סיכון גבוה לאי ספיקת לב או דחיקת הלב עקב האקוגניות הקיימת באונה התחתונה בריאתו הימנית שת העובר (שככל הניראה לא תיעלם)? והאם ככל שההריון מתקדם כך גם הסיכויים לבעיה כזו פוחתים?

מנהל פורום מחלות לב והריון