הריון לאחר ניתוח TGA

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

07/01/2014 | 21:33 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 38 עם רקע של ניתוח לתיקון TGA בגיל 5. לא נוטלת תרופות. בדיקות הולטר/אקו לב/מאמץ תקינות. אין לי מגבלות בחיי היום יום מלבד קוצר נשימה בעליות ומאמצים קשים (אנני מסוגלת למשל לרוץ). שאלתי היא: האם הריון עם רקע זה כרוך בסיכון לגרימת נזק בלתי הפיך שיישאר גם לאחר ההיריון ואף לכל החיים כגון: אי ספיקת לב, פרפור חדרים, פגיעה במסתמים וכו' ויכול לקצר את תוחלת החיים, כך שעדיף "לא לקחת סיכון" ? או שמדובר בסיכון מזערי עם הבדיקות שלי בסה"כ תקינות?

שלום מיכל, לפי גיל שלך וגיל בו עברת ניתוח ככל הניראה מדובר בניתוח ע''ש MUSTARD או ATRIAL SWITCH .במצב זה ישנו "היפוך" של חדרי הלב כאשר חדר ימין מתפקד כחדר שמאל וחדרשמאל מתפקד כחדר ימין. על מנת להעריך את הסיכון של הריון ולידה את צריכה להבדק ע''י קרדיולוג עם נסיון במחלות לב בהריון וגם במומי לב מולדים במבוגר.

מנהל פורום מחלות לב והריון