מהימנות אולטרסאונד תלת מימדי

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

02/10/2014 | 16:54 | מאת: חסוי

שלום רב, אישתי בת 30, בריאה, מעולם לא הייתה בהיריון. פנינו לרופא פוריות בעקבות דימומים לא ברורים של אישתי לאחר מחזור/ביוץ. אישתי הפסיקה עם הגלולות לפני בערך שנה. לפני חצי שנה אישתי ביצעה בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית, בדיקת פאפ ובדיקת קולפוסקופיה. כל הבדיקות תקינות. לפני ביוץ אישתי מבצעת מעקב זקיקים, וגם הוא תקין. כאשר הייתי איתה במעקב זקיקים נאמר לנו שגם הרירית במצב ובעובי תקין (עשינו מעקב זקיקים בכמה ביוצים במשך כמה חודשים - תמיד תקין). ביצענו הזרעה ושתי החזרות IVF, בהם אישתי קיבלה תמיכה מלאה של אנדומטרין, פורגינובה, זריקות פרוגסטרון ריטרד 500. לאחרונה, היינו אצל רופא נוסף שבעזרת אולטרסאונד פשוט וקצר בבדיקה שגרתית העלה חשד כי יש אדנומיוזיס קטן במקום אחד ספציפי (ולא בכל הרחם). הופננו שוב לקולפוסקופיה, היסטרוסקופיה, צילום רחם, ואולטרסאונד תלת מימדי לרחם. עשינו קולפוסקופיה שיצאה תקינה למעט הפצע שהיה ידוע תמיד. היום עשינו אולטרסואנד תלת מימדי בבית חולים. הד"ר שבדק אותנו היה חד משמעי: "הכל תקין. אין שום בעיה. אין אדנומיוזיס. הרחם יפה". האם עלינו לבצע בדיקות נוספות? היסטרוסקופיה? צילום רחם?

שלום רב, ביצעתם את כל הבדיקות כבר כפי שציינת. אני הייתי שוקל לבדוק שוב היסטרוסקופיה לחפש אם ניתן לראות ממצא שמתאים לאדנומיוזיס שניתן לטיפול. אולם לא מעבר לכך, אלא להמשיך לנסות להרות. בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים