חשד לאנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

16/06/2014 | 00:53 | מאת: יעל

עוד מעט בת 37 ללא הריונות. למעשה עד לרגע זה לא ניסיתי להרות בצורה מסודרת כי לא רציתי הריון. (לא לוקחת גלולות) בימים האחרונים החלטנו להקים משפחה, הלכתי לרופא הנשים שלי וזה נתן לי סידרה של בדיקות... ונטילת חומצה פולית שהתחלתי היום. קצת היסטוריה: ב 2009 מבדיקה שגרתית אצל רופא הנשים שלי גילו לי ציסטה בשחלה ימין בגודל 22*17 היכולה להתאים לאנדומטריומה זרימות דם ועובי רירית רחם תקינים. הרופא המליץ על נטילת גלולות. לקחתי כמה חודשים והפסקתי בגלל תופעות לוואי שהיו לי. חשוב לי לציין שאני אסימפטומטית לחלוטין לכל אחד ואחד מתסמיני המחלה. וסת ראשונה גיל 16 מעולם לא סבלתי מכאבים באזור האגן. לפני חודש הרופא שלח אותי לבדיקת אולטסאונד נוספת למעקב (בפעם השנייה אחרי חמש שנים מ 2009) והציסטה קיימת והפעם בגודל 30*25 והיא עדיין מתאימה לאנדומטריומה. זרימות דם ועובי רירית רחם תקינים. אני קוראת בפורומים ובמאמרים על המחלה ואני לא מבינה איך זה נפל עלי ואיך זה קשור אלי כי אין לי שום תסמינים...ומאידך גם לא ניסיתי להרות עד היום כך שזה מכניס אותי ללחץ נוראי ומצב נפשי קשה. אולי חבל בכלל לנסות להרות באופן טבעי ולבזבז זמן?? לאור כל הידוע לי על המחלה ולאור העניין להורות עכשיו, האם מניסיונך עלי לגשת באופן מיידי למלאכת ההפרייה או לכיוון של ניתוח או פשוט לנסות טבעי? כי אם אומרים שיש לי ציסטת אנדו' אז כנראה שיש לי, למה לבזבז זמן בניסיונות טבעיים? מה הסיכוי שלי בכלל? האם כדאי ישר להתחיל טיפולים? מיותר לציין שהגיל לא משחק לטובתי אשמח לתגובתך.

שלום רב, לפי תיאורך יש לך אנדומטריוזיס כבר זמן רב, אך הוא היה מדוכא עי הגלולות. גם כעת הממצא של האנדומטריוזיס שמתואר הוא אינו גדול. זה כמובן מעודד. ברצוני להדגיש כי מכיוון שלא ניסית להרות מעולם לא ניתן לדעת אם יש לך בעיית פריון או לא. חשוב להבין כי רוב הנשים עם אנדומטריוזיס מצליחות להרות ללא טיפולים וללא קושי. על כן לא ניתן לומר שיש לך בעיית פריון עד אשר תנסי להרות תקופה. חשוב, יש לפנות להערכה מלאה של האנדומטריוזיס לוודא אילו ממצאים יש לך ושאין מעורבות רב מערכתית של אנדומטריוזיס. לאחר מיכן אני ממליץ לנסות להרות ספונטני ללא טיפולים. אני ממליץ שתפני להערכה ואשמח לעזור. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים