לפרסקופיה שלישית

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

24/02/2014 | 12:11 | מאת: סיגל

שלום ד"ר אני כבת 41,לפני תרומת ביצית.בעברי טיפולי IVFשלא צלחו,לפרסקופיה להוצאת שתי ציסטות לפני 7 שנים,ולפני 4 שנים הוצאת חצוצרה בשל נוזל בחצוצרה. בחצי שנה האחרונה אני סובלת מדקירות באגן בצד שמאל,יש לי ציסטה אנדומטריומה בגודל 3ס"מ וציסטה פשוטה בגודל 4.5 ס,מ שחזרו עקב הטיפולים. פוחדת מלפרסקופיה שלישית כי אני מוגדרת באנדומטריוזיס בדרגה 4 עם הדבקויות מרובות עד כדי מצב של חרדות כל פעם שמרגישה דקירה,הפחידו אותי שהניתוח קשה ומסובך.עליי לקחת פרוגינובה במסגרת תרומת הביצית אבל אני חוששת שכדורים אלו יגבירו את המחלה..האומנם? איך עליי להתגבר על חששות מהנתוח?נמאס לי לחיות עם האי נוחות התמידית הזו מצד אחד,מצד שני רועדת מנתוח נוסף וסיבוכיו. אודה לך לתשובה

שלום רב, השימוש בפרוגינובה בטיפולי פריון של תרומת ביצית בדכ אינם מאד משמעותיים באנדמטריוזיס ואין מניעה משימוש בהם. מאידך נשמע שאת מאד סובלת ולכן כדאי בהחלט לשקול טיפול ניתוחי. הסיכון בטיפול הניתוחי תלוי בממצאים וסוגי הנגעים המעורבים ולכן קשה לענות לך לתשובה בצורה וודאית. בכל מקרה צריך לבצע הערכה מסודרת של כל הממצאים שיש לך לפני החלטה על ניתוח ולבצע הערכה מסודרת. לגבי החששות מהניתוח אני ממליץ לך לפנות לבדיקה והערכה מסודרת ולפי הממצאים אוכל להגיד מה רמת הסיכון לדעתי ובהתאם כמה באמת את צריכה לחשוש. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים