בבקשה עזרתכם אובדת עצות

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

24/11/2013 | 13:41 | מאת: רווית

שלום, כבר זמן רב יש לי ציסטה בשחלה ימנית בגודל משתנה במשך המחזור בין 16 ל 20 מ"מ שחשודה כאנדומטריומה שגורמת לכאב ברגל ימין בזמן הווסת. בחודשיים אחרונים התחלתי טיפולי הזרעות עם הורמונים (גונל אף+אוביטרל) ומאז במעקב בזמן הביוץ הצ'יסטה בשחלה גדלה ל 22*28, זה מאוד מדאיג אותי כי זה כמעט 3 ס"מ והבנתי שעד 3 ס"מ לא מתערבים כירורגית וחוששת שעכשיו אם אמשיך עם ההורמונים היא תגיע לגודל מעל 3 ס"מ בביוץ, מה עושים?? בבקשה אני אובדת עצות, מצד אחד רוצה ילד אך מצד שני ממש לא רוצה שהיא תמשיך לגדול ואצטרך ניתוח? בבקשה עזרו לי ותנו עצתכם

24/11/2013 | 23:09 | מאת: לרוית

גם אני הייתי באותו מצב.לא עשו לי טיפולי פריון!הם הופסקו!נותחתי בהצלחה.הבטן נוקתה ובהפריה ה 2 נקלטתי תודה לאל וילדתי בת.קודם טפלו במחלה!!!

שלום רב, גודל הציסטה אינו המדד היחידי להחלטה על סוג הטיפול כאשר יש אנדומטריוזיס ואי פריון. בהתאם למצבך תלונותיך והממצאים צריך להחליט על טיפול פריון או טיפול באנדומטריוזיס. את מוזמנת לפנות לבצע הערכה מלאה של מצבך ולקבל החלטות בהתאם בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים