אנדומטריוזיס וטיפול בגלולות סרזט

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

30/07/2013 | 10:09 | מאת: יהודית

יש לי אנדומטריוזיס. עברתי כבר ניתוח אחד להסרת מוקד משלפוחית השתן ועוד שני אשפוזים בגלל הידרונפרוזיס שנגרם בגלל מוקד אנדומטריוזיס על השופכן. טופלתי עד עתה בגלולות רגילות (הרמונט) שכנראה "עשו את העבודה" כי מצבי תקין - ממעקב עולה כי אין לי ציסטות בשחלות וגם הכליה בגודל פחות או יותר תקין. אך מאחר ואני בת 38 ומעשנת (לא הרבה, בממוצע כ-5 סיגריות ביום ויש לי גם היסטוריה במשפחה של בעיות עם קרישת דם - אמא שלי סבלה מקריש דם בריאה ואבא שלי מאירועים מוחיים) איני יכולה להשתמש יותר בגלולות המכילות אסטרוגן. רופא נתן לי את גלולת הויזאבל אך איני יכולה לקחת אותה בגלל תופעות לוואי קשות. רופא אחר העביר אותי לגלולות לא משולבות - "סרזט" - המכילות פרוגסטרון בלבד (כמו הויזבל בעצם?) השאלה שלי: האם אכן גלולות הסרזט יעילות ומתאימות לטיפול/מניעה של אנדומטריוזיס? אשמח לתשובה, יהודית

סרזט הינו טיפול מתאים ויעיל באנדומטריוזיס אצל מטופלות רבות. בהחלט הייתי מנסה את הטיפול הזה. בברכה ד"ר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים