דו קוטביות או בלוטת התריס ??

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/10/2016 | 10:31 | מאת: סמיילי777

ד"ר שלום. אני בת 37, השנה אובחנתי עם אדנומה טוקסית בבלוטת התריס בגדול של 3 על 2 ס"מ. עם TSH נמוך נורא שזה 0.01 ושאר הT בטווח הנורמה. בקרוב אעבור ניתוח להסרת אונה אחת שבה נמצאת האדנומה של בלוטת התריס. ל פני מספר שנים אובחן אצלי דכאון קשה בעקבות משבר אישי, בין היתר כלל בתוכו נסיון אבדני, בדגש עך נסיון, בדיעבד הסתבר כרצון ב"נסיון למשוך תשומת לב" אם אפשר להגדיר ככה, אך "יצאתי" מזה יחסית מהר, 3 חודשים טופלתי בפאקסט וטיפול פסיכולוגי אינטנסיבי של חצי שנה, שבמהלכו הדכאון החליף את עצמו למצב איפורי עם בטחון עצמי מופרז ותחושת ערך עצמי גבוה שהפתאומיות של זה היתה מחשידה נורא. זה נמשך מספר חודשים, עד ש"התרסקתי" בחזרה לדכאון, ללא טיפול תרופתי אמנם, רק פסיכולוגי, ומאז שינויי מצב הרוח פשוט מקשים על החיים. יש ימים של היי מטורף בסגנון של "הכל אני יכול", ויש ימים של כמעט חוסר תפקוד, מצב רוח ירוד, עצבנות וכו וכו..... שאלתי היא - האם עליי לגשת לעשות אבחונים ובדיקות נוספות כדי להבין במה בדיוק מדובר? הניעות בין מצבי איפוריה לדכאון טוטאלי מזכיר קצת הפרעה דו קוטבית. בייחוד מחשידה העובדה שעם נטילת פקסט נכנסתי לתקופה עם מאפיינים מאניים.... או שבכלל בלוטת התריס יכולה להיות אחראית לכל הנ"ל, ויש להמתין עד אחרי הניתוח על מנת להבין פנינו לאן? האם עדיף לגשת לפסיכיאטר כבר עכשיו, או שלא תהיה לזה יעילות מכיוון שקודם יש לטפל בבעיית בלוטת התריס ורק אחרי זה אם התסמינים יימשכו להמשיך לפסיכיאטר? אשמח מאוד לדעתך, בעיקר לעצה איזה עוד בדיקות מומלץ לבצע לאור המתואר, על מנת לדייק כמה שיותר במציאת הבעיה. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך כדאי לעשות את הדברים במקביל. הרי לא כל אדם מפתח מצב מאני בעקבות טיפול כזה או אחר. הפסיכיאטר יוכל לקחת את כל הנתונים להערכתו ולהחליט בצורה התואמת לנחיצותך הספציפית. תרגישי טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה