סימבלטה. סיכונים. מאניה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/08/2020 | 12:40 | מאת: Shir

שלום, בת 30, סובלת מעל עשור ממיגרנות קשות. ניסיתי טיפולי מניעה שונים וללא הצלחה או שתופעות הלוואי לא היו נסבלות.( טופמקס, פרולול, נורמיטן, אלטרול ) הנוירולוג המליץ על סימבלטה. לאחר קריאה של העלון ומספר מחקרים בנושא אני חוששת מאפשרות של התפרצות מאנית. אני ללא עבר פסיכיאטרי. מעט חרדתית אבל ברקע המשפחתי יש הפרעה דו קוטבית (בת הדודה) האם יש סיכון מהותי בנטילה במצב הזה? להתפרצות של הפרעה/אפיזודה? תודה מראש

13/08/2020 | 20:20 | מאת: מני

כמדומני שבת דודה לא כל כך מהווה רקע גנטי של הפרעה דו קוטבית, ועל כל הפנים זה חשש רחוק. רק באם אח/אחד ההורים בעל הפרעה פסיכיאטרית, בפרט דו קוטבי, אז אכן יש להימנע מסיבלטה ודומיה. במקרה שלך אין להימנע מכך, אני די בטוח בזה. אגב, התפרצות מאנית יכולה להיות גם אצל מי שלא בעל נטייה ביפולארית (=דו קוטבית), אך מאחר וזהו חשש רחוק לא צריך לחשוש מזה יתר על המידה. יותר סיכויים שהסימבלטה יטפל מאשר יהרוס, במקרה זה. אם את בכל זאת חוששת, אזי תחכי למענה של דוקטור חרמון. אני איני הדוקטור של הפורום, ולא מחליף חלילה את הייעוץ שלו. רק מנסה לעזור עד שהדוקטור יענה (הוא פחות פנוי ממני, כנראה, בשביל לענות בפורום), מידע שצברתי. בהצלחה! מני

13/08/2020 | 20:22 | מאת: מני

עניתי על סמך מחקר ידוע אודות הסיכויים לחלות בהפרעה דו קוטבית, עם ובלי נטייה גנטית לכך, אשר רלוונטי גם לגבי השאלה אם לחשוש מאנטידפרסנטים (=נוגדי דיכאון) מהתפרצות ביפולאר בגללם.

15/08/2020 | 17:22 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

מיצבים כמו טופהמקס יעילים מאוד למיגרנה- אפשר לשקול אותם בהחלט!

15/08/2020 | 21:07 | מאת: שיר

הי ד"ר, תודה על התשובה נטלתי טופמקס 200מג, אולם ללא הטבה השאלה היתה בנוגע לסימבלטה על רקע העבר הפסיכיאטרי של קרובת משפחה (בת דודה) והאם עבר זה מהווה סיכון עבורי בנטילת סימבלטה. (אני ללא עבר פסיכיאטרי) שוב תודה

מנהל פורום פסיכיאטריה