OCD ......... .........

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

04/06/2020 | 13:34 | מאת: קרינה

שלום רב, שאלתי היא האם יש תרופה פסיכיאטרית שנחשבת ליעילה יותר מאחרות בטיפול ב OCD? בלי לקחת בחשבון תופעות לוואי וכו'. האם כל התרופות במשפחת ה ssri יעילות באותה מידה לטיפול בOCD? יש יתרון או חסרון למשל לסרוקסט לעומת לוסטרל?

04/06/2020 | 13:48 | מאת: מני

באם אני לא טועה, התשובה היא (שים לב שאיני הדוקטור של הפורום ורק משתף אותך בידע שצברתי): אכן יש הבדל בין הssri השונים. הסרוקסט יותר יעילה ברוב המקרים מהלוסטרל למשל, אף שישנם אנשים שיגיבו יותר טוב ללוסטרל אך ברוב המקרים זה כנ"ל. כמדומני שבמטופלים חדשים, כלומר - שלא היו קודם אצל פסיכיאטר ומתחילים כעת בטיפול פסיכיאטרי על רקע ocd, מתחילים מסרוקסט, ולאחר מכן- באם לא הועיל או אף עשה תופעות לוואי בלתי נסבלות - אנפרניל (אשר היא תרופה חזקה מאוד אך בדרך כלל מנסים לפניה כדור עם פחות תופעות לוואי, כמו סרוקסט. התרופה צריכה בדיקת אק"ג תקופתי), ואחר כך ציפרלקס/לוסטרל/פרוזק וכדומה. כך זכור לי, ועדיף לחכות לתשובת הדוקטור באם מתאפשר. בכל מקרה, באם השאלה היא (לא בשביל להעשיר את הידע אלא) על מנת ליישם את התשובה בפועל - תמיד כדאי לפנות לרופא הפסיכיאטר המטפל (לא כדאי לרופא משפחה, אשר לא צבר מספיק ידע בתחום) והוא בודאי ישתדל לתת את הטיפול התרופתי הטוב ביותר. מה גם שבלי מרשם רופא כתוב וחתום- המידע מהפורום לא יוכל לעזור בפועל. בהצלחה

04/06/2020 | 14:02 | מאת: מני

מאחר ושמתי לב רק עכשיו שאמרת בלי להתחשב בתופעות לוואי - אז איני יודע האם יותר טוב הסרוקסט או האנפרניל; אני נוטה יותר לכיוון של האנפרניל (כלומר- שהוא יותר מועיל לocd) אך איני בטוח. בכל מקרה, בנוגע לפועל השיקול של התופעות לוואי חייב להילקח בחשבון; לפעמים התופעות לוואי יותר חמורות בעוצמתם ואופיים מהocd. אלא אם מדובר בocd קשה.

06/06/2020 | 12:38 | מאת: קרינה

שאלה לד"ר הנכבד ולכל מי שהתנסה ויכול לעזור. האם ייתכן שריטלין sr משפיע פחות כאשר מטופלים גם בלוסטרל? הבת שלי סטודנטית טוענת שמאז שהחליפה את הסרוקסט בלוסטרל מרגישה שהריטלין לא עובד. מה דעתכם? זה זמני ? התחילה לוסטרל לפני שבועיים.

06/06/2020 | 20:52 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שתי התרופות עובדות במנגנונים שונים. כדאי להמתין לתגובה התרופתית המלאה ןרק אחכ להעריך את ההמשך. תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה