אדרונקס וולבוטרין-מה כדאי יותר במצבי?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/03/2020 | 05:13 | מאת: דנה

שלום דר. קבלתי וקניתי אותם בעבר בגלל דכאון תגובתי+איטיות מאוד חזקה . אבל עדיין לא התחלתי לקחת אותם. אני לא אמורה לקחת את שנהם יחד . בכול אופן ,כשקראתי על תופעות הלוואי שלהם ,אני דואגת בעיקר על כמה דברים- א.בשנהם רשום שהם מתנגשים עם תרופות של מערכת העצבים ןאני מקבלת הרבה כאלה.למשל-פרגבלין אמוטיב קלונקס קומפלקס ויטמיני b ועוד.. ןבעיקר-טרמדול. ב.באחד מהם אשום שזה גורם או מחמיר אצירת שתן ויש לי בעיה בנושא הזה. ג. באחד מהם רשום שמי שבעבר היה לו מחשבות טובדניות בגלל נוגדי דכאון אז זה לא מומלץ.לי היה את זה. אני יודעת דוקטור שאי אפשר לייעץ דרך דפי האנטרנט אבל אק רציתי את דעתך-מי מהם אם בכלל,כדאי לקחת? מי עוזר הכי הרבה לאיטיות(איטית כשאוכלת כשקמה בבוקר כשהולכת לישון כשמתקלחת בכול דבר..) מי הכי פחות מתנגש בטרמדול ובשאר הכדורים? ומי פחות גןרם למחשבות אובדניות ואצירת שתן? תודה😑

08/03/2020 | 18:33 | מאת: מני

לא אענה במקום הדוקטור מאחר ואיני דוקטור, רק מענה זמני לפי מה שנראה לי: א. זה רשום כמעט על כל תרופה לדיכאון וכדומה, שהיא מתנגשת עם תרופה אחרת של מערכת העצבים המרכזית. לא צריך ממש להתייחס לזה יתר על המידה, זה התנערות של חברת התרופות מהאחריות כלפי נוטלי התרופה. בכל אופן, צריך קודם לנסות ולראות אם באמת יש התנגשות או שזה סתם חשש רחוק. כך אני חושב וכך אמר לי פסיכיאטר אחד שטיפל בי פעם. ב. עד שלא מנסים אי אפשר להוכיח שאכן זה יגרום לך ,באופן אינדוודואלי, לאצירת שתן. שווה לנסות מאחר ונתן לך את זה הפסיכיאטר שמטפל בך. ג.גם זה רשום על הרבה תרופות, ואת זה דווקא כן צריך לקחת ברצינות היות ואובדנות זה לא משחק ילדים, אבל לא הפירוש שלא צריך, בגלל זה, ליטול את התרופה שנתנו לך אלא רק להיות בסביבה שתהיה אחראית כלפייך, כגון אמא אבא וכדומה, במקרה שזה אכן יגרום לך, בדרך כלל באופן זמני בלבד, למחשבות אובדניות. רשום גם על הרבה תרופות שבתחילת הטיפול זה גורם למחשבות אובדניות, ויש בזה הגיון כי לפני שמתחיל האפקט האנטי דכאוני מתחיל קודם האפקט של העלאת המוטיבציה, ואכן יכול להיגרם מצב שחלילה העלאת המוטיבציה תהיה לעשות חלילה דברים שליליים ביותר.. אבל אם את בסביבה תומכת ואחראית אז אין הרבה סיבה לדאגה, לפי דעתי. בנוגע לשאלות בסוף: לפי אתר drug bank - אתר לבדיקת אנטרקציות בין תרופתיות - יש סיכון יותר עם וולבטרין עם טרמדול. בנוגע לאצירת שתן מי פחות גורם- כמדומני שזה אינדוודואלי אך אני לא בטוח אז אשאיר לדוקטור לענות על זה. בהצלחה ושבוע טוב, כל טוב. מני

17/03/2020 | 05:07 | מאת: דנה

וואו .תודה לך.איזה תשובה מפורטת. לגבי ענין המחשבות אובדניות'לצערי אין לי משפחה או מישהו שישים לב להחמרה... לאן הדוקטור נעלם..?😷

17/03/2020 | 14:32 | מאת: מני

בכיף ☺️ נקווה באמת שהדוקטור יחזור מהר.. אם אין משפחה או סביבה אחרת תומכת (חברים וכדומה) זה באמת נראה קצת בעיה לקחת תרופה שיכולה להעלות מחשבות אובדניות. אולי כדאי שתתייעצי עם הרופא שלך, באם את בטיפול אצל איזה רופא, ואם לא- אז או שתקבעי תור לרופא במיוחד בשביל זה, עדיף פסיכיאטר שיותר בקיא בעניינים השייכים לזה, ואם לא אז לפחות רופא משפחה שגם אמור לדעת מה לעשות בכזה מקרה, או שתתיעצי עם איזה גורם בקהילה שיכול להגיד לך איפה כדאי לך להיות בזמן הטיפול אם יהיו חלילה מחשבות אובדניות. אולי התייעצות עם איזה עובד סוציאלי (יש כזה בכל קופת חולים נראה לי). כך אני חושב. מצטער שאני לא יכול לייעץ לך מה בדיוק לעשות, פשוט אין לי שום הסמכה לכך, ועדיף שייעץ לך אחד שמבין בזה. בהצלחה, כל טוב.

21/03/2020 | 19:20 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן תשובתו של מני מצוינת ומקובלת עלי. הייתי מוסיף שהייתי בודק את הצורך בטרמדול! שהינה התרופה המשמעותית ביותר ברשימה!

מנהל פורום פסיכיאטריה