לוסטרל , תופעות לוואי, יכולות וכישורים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/02/2020 | 17:28 | מאת: מיקה שטיין

היי, האם לוסטרל היא תרופה משמינה? אם אעשה ספורט ואוכל כמו תמיד אני אשמין עדיין? בנוסף, האם הלוסטרל פוגעת במוח? כלומר האם היכולות הלימודיות שלי יירדו בעקבות נטילת התרופה?

27/02/2020 | 21:04 | מאת: מיקה שטיין

והאם התרופה בכלל מסוכנת ? (האם עלול להיות חשש לחיי עקב שימוש בתרופה?) אני יודעת שהשאלה קיצונית אבל בכל זאת, אני חרדתית חח

08/03/2020 | 18:50 | מאת: מני

ראשית, התרופה בטוחה לשימוש ואין כלל סכנה לחייך בגללה.. אעתיק מאתר של ברה״נ גהה הקטע הרלוונטי לכך: תופעות לוואי: ללוסטרל שכיחות נמוכה יחסית של תופעות לוואי, לכן היא בטוחה לשימוש גם לחולים קשישים ולחולים מייד לאחר התקף לב או לאחר שבץ. לוסטרל בד''כ אינה גורמת לעלייה במשקל ולעיתים גורמת לירידה במשקל. התרופה אינה גורמת להתמכרות. עד כאן ציטוט. בהמשך מצויינים בכל זאת תופעות לוואי אפשריות אך לא אעתיק בשביל לא להאריך, מה גם שלא מדובר בתופעות לוואי רציניות בדרך כלל יש בכל זאת מקרים שמישהו משמין מהתרופה הזאת, כמו שיש מקרים שבהם כל תרופה פסיכיאטרית אנטי דכאונית גורמת להשמנה לאנשים מסויימים, ואפילו עם ספורט לפעמים זה יכול לקרות. אבל חוץ מזה שזה בדרך כלל לא המצב, וגם אם יש השמנה היא לא כל כך גדולה בפרט בתרופה הזאת, אך גם למי שכן יש פתרון לאכול מאכלים דלי פחמימות ועתירי חלבונים כמו גבינות קוטג׳ים ביצים וכדומה ולמעט בפחמימות כגון לחמים למיניהם וכדומה. כך לפחות רשמה הדוקטור של אינפומד בעבר. בנוגע לשאלה על היכולות הלימודיות, בהרבה מקרים מי שבדכאון היכולת הלימודית שלו והריכוז שלו פוחתים, ותרופה לדכאון זה בהרבה מקרים מועיל לשפר את היכולות הלימודיות באם נפגמו כתוצאה מהדיכאון. גם אם לא נפגמו היכולות הלימודיות כתוצאה מהדיכאון, אבל לפחות התרופה לא תפריע ללימודים, בדרך כלל. אני מבקר בהרבה פורומים של פסיכיאטריה ברחבי האינטרנט על מנת לקרוא שאלות ותשובות שנכתבו בעבר בשלל נושאי הפסיכיאטריה, ועוד לא נתקלתי במישהו שאמר שלוסטרל הפריעה לו ללימוד. מקווה שעזרתי. כל טוב, מני.

21/03/2020 | 19:10 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

תשובת מני נכונה ומקובלת עלי. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה