חששות סודיות - תיק רפואי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

04/12/2019 | 04:14 | מאת: נתן

שלום וברכה, אני צעיר בן 29, מורה בבית ספר יסודי וחיי חיים נורמטיביים לגמרי. לפני מספר שנים פניתי למרפאת חוץ של ביה"ח של קופת חולים עקב תחושת חרדה חברתית שהופיעה לי עם סיום התואר, ביקרתי את הפסיכיאטר פעמיים בלבד והוא אבחן בזמנו 'דיכאון כרוני' (משום שסיפרתי תסמינים נוספים שהיו לי שכנראה התאימו לאבחנה, כמו עייפות) ורופא המשפחה עדכן לי את זה ברשימת האבחנות . עם אבחנת הדיכאון לא הייתי שלם ופניתי לפסיכיאטר פרטי אשר אבחן אותי בחרדה חברתית וניגשתי שוב אל רופא המשפחה שהסיר את אבחנת הדיכאון ורשם חרדה וטען שהאבחנה החדשה עודכנה אוטומטית גם במחשבים של מרפאת החוץ- לאחר מספר חודשים של נטילת ציפרלקס הפסקתי, וביקשתי מהרופא להסיר את האבחנה והוא טוען שעשה זאת - כעת אין לי שום אבחנה פסיכיאטרית אצל רופא המשפחה עפי סיכום המידע הרפואי. כעת אני מפחד שהפעמיים בהם נפגשתי עם פסיכיאטר במערכת הציבורית יפגע בי בעתיד - בעת הגשת מועמדות לתפקידים שדורשים ויתור על סודיות רפואית, בעת רכישת ביטוח בריאות וביטוח חיים וכדומה - האם יתכן מצב בו אדם שבסך הכל ביקר פעמיים אצל פסיכיאטר במערכת הציבורית ונטל תרופות מספר חודשים חיו נתקלו בקשיים מערכתיים? דבר נוסף, בעת הצהרת הבריאות בשאלון של הפרעות נפש - מה עליי לציין דיכאון שאובחן במרפאת החוץ או חרדה חברתית שאובחנה באופן פרטי, או לא לציין דבר כי בתיק הרפואי אצל רופא המשפחה אין לי שום אבחנה פעילה מזה שנים. אני מאד חושש שמא אסורב בעתיד לבוא להתקבל לתפקיד כלשהו או לרכוש ביטוח בריאות פרטי או ביטוח חיים. תודה רבה.

04/12/2019 | 04:26 | מאת: נתן

דבר נוסף, האם בעת ויתור על סודיות הרפואית יופיע סיכום ביקור אצל הפסיכיאטר וההמלצה לרופא המשפחה או רק האבחנה?

14/12/2019 | 20:37 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

לא אמורה להיות כל בעיה עם המפגשים הללו. האם אלה הינם גם תסמינים חרדתיים?

מנהל פורום פסיכיאטריה