סרוקסאט והשמנה .......

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

29/11/2019 | 08:15 | מאת: שרה

ד"ר שלום, עקב חרדות קשות אני נוטלת כשנה וחצי סרוקסט במינון 20 מ"ג. הכדור עוזר מאוד אבל לצערי עליתי כ20 קילו במשקל. אציין שסבלתי מעודף משקל עוד לפני הטיפול בסרוקסאט. לפני הסרוקסאט טופלתי בציפרלקס שלא עזר. אני שוקלת לעשות קיצור קיבה ושאלתי היא איזה מהתרופות הפסיכיאטריות לדיכאון וחרדה נחשבות לפחות משמינות. מציינת שוב שבעיית עודף המשקל הייתה קיימת עוד לפני הטיפול בסרוקסאט אבל החמירה עד למצב של bmi 40. תודה מראש על תשובתך .

29/11/2019 | 12:34 | מאת: מני

הסרוקסט כדור מאוד משמין. אני לא בטוח שאפשר לעשות משהו נגד ההשמנה שלו חוץ מלהחליף לכדור אחר.

29/11/2019 | 13:40 | מאת: אורי

למני אין כדור בעולם שגורם להשמנה אפילו לא אחד!!! משמינים מאוכל ולא משום כדור זה או אחר כשאנשים שמחים יותר ורגועים יותר אז הם גם אוכלים יותר וזאת תופעה מבורכת של הסרוקסט שמעידה על רמת פוטנטיות גבוה ביותר אם הכדור משפיע עוזר בתפקוד ומסיג לאחור את הסימפטומים לא להפסיקו! נוסחה מצליחה לא משנים! אז מה כן עושים? א.תזונה דלת פחמימות היא הדבר הטוב ביותר לכל אדם ולא רק לנוטלי כדורים ב.פעילות גופנית שמעבר לשריפת שומנים עוזרת תומכת ומסייעת לשיפור מצב מנטלי ג.לאכול 2 ארוחות בסיסיות ביום דלות פחמימות כאמור בדגש על חלבון ושומן איכותי ויציב בעיקר מן החי כגון ביצים גבינות בשר עוף וכדו ד.לא לנשנש! נשנוש אוכל פה ושם היא תופעה חולנית של המין האנושי בתרבות השפע אכילה שלא לצורך יוצרת עומס קלורי וחמצוני על המערכות והמביאה למחלות מטבוליות קשות ה.אוכל יכול להיות מזין ומתגמל כשהוא אמיתי(ציינתי לעיל) ובזמן הנכון ו.שבת שלום וחודש טוב אורי דיאטן ובעל תואר ראשון בביולוגיה מולקולרית

29/11/2019 | 15:19 | מאת: שרה

מני יש לך תפקיד רשמי בפורום זה? סמכות לענות לשאלות?

30/11/2019 | 17:26 | מאת: א

לאורי, יש ארוחה דלת פחממות טבעונית שהיא גם משביעה?

30/11/2019 | 17:28 | מאת: מני

יש אפשרות לכל אחד בפורום זה להגיב. יתכן שבדבר זה באמת טעיתי ועמך הסליחה

30/11/2019 | 19:37 | מאת: אורי

שלום א להרכיב לאדם טבעוני ארוחות דלות פחמימות משביעות ומתגמלות בטעם ובערכים תזונתיים זמינים וגבוהים זהו אכן אתגר גדול אולם הדבר אפשרי אתן רק כיוון ולא יותר קטניות על כל צורותיהן יכולות להיות מקורות נפלאים לחלבונים (שהם אגב אבני הבניין ליצירת נוירוטרנסמיטורים סרוטונין דופמין נור-אנדרנלין חומצה גאמא אמינו בוטרית וכדו) אולם עם זמינות ביולוגית מופחתת מה שאין כן חלבונים מן החי לך/לכי על שומן מעולה מן הטבע זית אבוקדו אגוזים קשיו מקדמיה מלך פאקן אך לא בוטנים שהם נוטים להתחמצן בקלות רבה וגם מאד אלרגניים אפשר עוד להרחיב אולם נתתי רק כיוון כאמור לעיל בהצלחה ובתאבון!

01/12/2019 | 01:55 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

כל התשובות שניתנו לעיל הינן נכונות כתלוי במצב הקליני שאותו צריך לבחון לגופו של מקרה. בהצלחה!

01/12/2019 | 12:09 | מאת: שרה

מני - זה בסדר שהגבת. אני חדשה בפורום.

מנהל פורום פסיכיאטריה