שלום ד"ר יעקוב חרמון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/10/2019 | 10:54 | מאת: ניסיתי

נראה לי ששאלתי את השאלות כאן, אך אני לא מוצאת אותה. האם זה בסדר שאקח כל החיים 0.5 מ"ג קלונקס, ללא העלאת מינון? האם זה בסדר שאקח רבע סרוקסט ? 5 מ"ג סרוקסט? האם מינון מזערי כזה הוא משהו שניתן לקחת ? פשוט לא מסתדרת עם אף תרופה חוץ מסרוקסט ומעוניינת להפחית ממנה כמה שיותר, מסיבות אישיות. אני יודעת שזה לא נראה כמו טיפול מקצועי, אבל מבקשת שתגיד לי שלא יקרה לי כלום ושזה לא מסוכן ללכת בדרך הזו. אני לא מעוניינת להפסיק עם הסרוקסט בצורה מוחלטת. לוקחת 10 מ"ג שנים רבות. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
27/10/2019 | 15:59 | מאת: מני

ברשותך אענה לך- קלונקס זה בדרך כלל כדור שלא כדאי לקחת לכל החיים, וגם אין טעם לקחת אותו מלבד כשצריך. בנוגע לסרוקסט- לפי הידוע לי (לפחות כך אמרה לי הרופאה שטיפלה בי כשהתחלתי לקחת סרוקסט בעבר) פחות מ20 מיליגרם זה לא מינון טיפולי. מתחילים מ10 מיליגרם בשביל להסתגל לתרופה, ואם את אומרת שגם 10 עזר לך אני לא יתווכח עם עובדות, אך 5 מיליגרם בודאי שזה לא טיפולי ולא ממש אפקטיבי על כל פנים, אך אי אפשר לענות לך על זה בצורה גורפת הואיל ולא רשמת ממה את סובלת, האם מדכאון או מocd או מבעיה אחרת. ולפי המינון שאת לוקחת, 10 מיליגרם, נראה שאת סובלת מדכאון, הואיל ולocd בבירור שלא מספיק פחות מ20. האם אני צודק שאת סובלת מדכאון?

27/10/2019 | 19:42 | מאת: מני

מסוכן זה בטוח לא (בקשר לסרוקסט)

02/11/2019 | 20:30 | מאת: השואלת

עובדה ש10 מ"ג סרוקסט משפיע על התקפי חרדה ללא שום ספק בכלל. לא אספר את כל הסיפור שלי, כי הוא ארוך מאוד ומסובך וקשה. אבל אם אני מצליחה לקחת 5 במקום 10, מה עשוי לקרות? אני עושה זאת כדי להפחית מכל מני תופעות לוואי של הכדור, אחרת הייתי לוקחת גם 60 מ"ג (המינום שאני אמורה לקחת לפי הגישה המקצועית של הפסיכיאטרים)... והכי חשוב, האם זה מסוכן לקחת קלונקס כל החיים (שוב, כל עוד אני לא לוקחת יותר מ0.5 מ"ג ביום)? אולי מבחינתך אין צורך לקחת כל החיים, אבל מבחינתי כן. וכל שאר התרופות (חוץ מטבעיות אולי) אני ממיילא לא מסתדרת.

02/11/2019 | 20:41 | מאת: השואלת

חבל שאין מענה . עם מי ניתן להתייעץ בנושא?

03/11/2019 | 12:16 | מאת: מני

בנוגע לקלונקס איני יכול לענות לך כי איני דוקטור ולא ניסיתי את הכדור הזה אף פעם (ניסיתי רק קסנגיס שגם אותו לאחר שהמצב הדכאוני השתפר עם הכדורים נגד הדיכאון הפסקתי איתו כי הייתי יותר רגוע ושליו במצב הנתון). אם אני לא טועה, קראתי שקלונקס גורם לבעיות קוגנטיביות אם לוקחים אותו לזמן ארוך. יתכן אולי שלך זה לא יגרום לכלום, אבל שוב פעם- איני דוקטור והדוקטור לא עונה פה כל יום בפורום כפי שאת בטח רואה, אבל תוך כמה ימים אני מאמין שהוא יענה לך.בנתיים כמובן תמשיכי לקחת את הקלונקס, בנוגע לסרוקסט- גם הוא לפי מה שידוע לי יכול לגרום לבעיות קוגנטיביות, כך קראתי אם אני לא טועה, אבל זה נראה שאם הוא עוזר לך גם במינון כזה אזיי את יכולה לקחת. שוב פעם, כפי שכתבתי למעלה, עם עובדות לא מתווכחים, ואם זה עוזר לך- אז מה הבעיה? מקווה שעזרתי. לפחות לבנתיים עד שהדוקטור יענה. אני משתדל לעזור ככל יכולתי לאנשים היקרים של הפורום, שבדרך כלל עוברים דברים לא פשוטים כלל בחיים, ובפרט שמדובר במצבים נפשיים שהם הררים העומדים על חוט השערה!

שלום לכם תשובתו של מני נכונה. טיפול באמצעות קלונקס איננו טיפול למרות ההטבה במצב כי זהו טיפול זמני ואיננו פוגע בסיבת הפסיכופתולוגיה. בהעדר קלונקס כל מינון של ssri יכול להיות טוב באם הוא לא דורש גם תוספת של bz! תרגישי טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה