שאלה בעניין פוסט טראומה מורכבת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

31/08/2019 | 18:22 | מאת: רון

אובחנתי עם הפרעות אישיות והפרעה דיכאונית, עלה בי חשש שקיימת אצלי פוסט טראומה שמננה הכל נובע, וגם קראתי שפסיכיאטרים לעיתים מבלבלים בין ההפרעות בשל התסמינים הדומים. פניתי לפסיכאטר בנושא,הוא שלל פוסט טראומה אך סיפר לי שקיימת אבחנה שנקראת פוסט טראומה מורכבת complex ptsd, העניין הוא שהיא עדיין לא רשמית ולכן לא ניתן למעשה לאבחן אדם בה. חוששני שזה הסיפור אצלי, ואני פשוט חושש שאקבל אית לכך את העזרה הלא נכונה, קראתי על כך וידוע לי שזה קורה. מה להערכתך אדם, במידה ואכן קיימת אצלו פוסט טראומה מורכבת, אמור לעשות?

31/08/2019 | 20:38 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

על אילו תסמינים אתה מדבר?

31/08/2019 | 21:15 | מאת: רון

חוסר הסתגלות בסיסית לחיים, תחושה שאני לא מחובר נכון לאדמה הזו,חוסר תיפקוד לאורך שנים, שנים לא עובד, התבודדות קיצונית,העדר מוחלט של חברים כבר 30 שנה,המנעות מחברת אנשים, אי יכולת להחזיק מערכות יחסים, חוסר אמון בבני אדם, דכאונות המלווים במחשבות אובדניות ברמה כרונית.

מנהל פורום פסיכיאטריה