תופעות לוואי של טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/08/2019 | 20:43 | מאת: דניאל מ.

שלום ד"ר, אני בן 25, במשך מספר חודשים סובל מתופעות של דה פרסונליזציה, וכן במשך מספר שנים מ-OCD, חרדה מוכללת, חרדה חברתית, PDD, הפרעת אישיות לא ספציפית. לאחר שינויים תרופתיים רבים, הטיפול הנוכחי הוא: פרוקסטין 60 מ"ג ואולנזפין 2.5 מ"ג. לצד שיפור חלקי בתחושות הניתוק ישנן תופעות של השמנה באזור הבטן (כרס קטנה באזור הבטן) ועצבנות ואי שקט ברגליים ודחף להזיז אותן במיוחד בעת שכיבה. כמובן ששתי התופעות מטרידות ומעסיקות אותי, במיוחד ההשמנה באזור הבטן. במקביל לטיפול הנוכחי נמצא בטיפול פסיכותרפויטי אחת לשבוע, במסגרת של טיפול יום. ידוע לי ששתי התרופות שאני נוטל גורמות לאנשים רבים עלייה בתיאבון ועלייה במשקל. שאלתי האם קיים שילוב תרופתי אחר שעשוי להקל על תחושות הניתוק, החרדה והדיכאון? אציין שנטלתי פרפנן 4 מ"ג במשך חמישה ימים והפסקתי ביוזמתי, מכיוון שבעקבותיה החלה התופעה של העצבנות ואי השקט ברגליים וגם לא היה שיפור כלל.

17/08/2019 | 19:40 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך ישנם שילובים תרופתיים רבים שלא אוכל למנות אותם כאן. יחד עם זאת כדאי לזכור שגם שמירה על דיאטה עשויה לסייע מאוד! בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה