נגישות
נגישות

הפרעת חרדה שיצאה מאיזון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/03/2019 | 14:29 | מאת: ירון

שלום.אני סובל מהפרעת חרדה כרונית. הייתי מאוזן היטב עם כדורים שנים: VIEPAX XR 150 MG CLONEX 2.5 בחצי שנה האחרונה עקב מתחים במקום העבודה ושינויים בחיים, חזרה הפרעת החרדה הכללית ומפריעה מאוד לכל תחומי החיים. היה ניסיון להעלות מינון VIEPAX XR ל-225 מ"ג משך 10 שבועות ללא שינוי לטובה ואף הרגשת החמרה. הפסיכיאטר המטפל בי שנים רבות טוען ש VIEPAX XR במינון 225 מ"ג גבוה מידי עבורי ועלי לרדת חזרה ל-150 מ"ג כי במינון זה יש פחות עוררות על מערכת העצבים. לפני 8 שבועות ירדתי חזרה ל-150 מ"ג ומאז אני עדיין לא חש בשיפור או יציבות בחרדה. הוא טוען שאין מה לעשות יותר מבחינה תרופתית כי ניסינו הרבה SSRI ללא תוצאה ולכן לטענתו יקח 3 חודשים מרגע ירידת המינון של ה-VIEPAX עד שהמוח יתאזן ועד אז תתכן תנודתיות בחרדות. בקלונקס כיון שיש חרדות הוא ממליץ שלא להוריד מינון. מה דעתך?כיצד היית נוהג במקרה המתואר כדי לסלק את החרדה?

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי שוקל שילוב תרופה נוספת כמו מירו

מנהל פורום פסיכיאטריה