השפעות תרופות בשמוש ממושך

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/11/2018 | 01:50 | מאת: נילי

שלום, אני בת 19 ונפגשתי עם תחום הפסיכאטריה מגיל 15, ומגיל 14 החלו לי כאבים כרוניים אחר כך אבחנו אותי עם פיברומיאלגיה, ועברתי המון עם זה עד שהפנו אותי לפסיכאטריה, שאלתי כזאת בשנה הראשונה שהחלתי עם תרופות מן הסוג הזה שום דבר לא עזר וכמעט כל כמה זמן החליפו לי תרופה כבר עברתי החל מסימבלטה אמביאן קלונקס זיפרקסה מודאל קוויטאפין אלטרולט ועוד לפחות 5סוגי תרופות ששכחתי את שמם כל זה בשנה וחצי ובמינונים גבוהים יחסית, לאחר מכן המשכתי באופן קבוע ואני נוטלת כבר שנתיים ויפאקס רציתי לשאול כל הכאבים שלי לפני לקיחת התרופות היו כאבי שרירים וכו ויש לציין שמעולם לפני לא היו לי תחושות נימול בשנה האחרונה החלו לי תופעות של נימול בהמון מקומות בגוף אפילו בראש יש לציין שלפני התרופות לא הרגשתי זאת אני מנסה לא להתיחס לזה אבל לאחרונה זה ממש מציק האם יש קשר לתרופות כמו כן האם שימוש ממושך בויפאקס יכול לעשות משהו מבחינה קוגנטיבית יש לציין שהתחילו לתת לי את כל התרופות הללו לפני גיל 18, את הויפאקס התחלתי לקחת בגלל שראומטולוג המליץ וגם פסיכאטר בנוסף נהיה לי תת בלוטת התריס יכול להיות שכל מה שהגוף של קיבל בכל כך תקופות קצרות על בסיס קבוע זה מה שגרם לבלוטה לההרס. אני לוקחת ויפאקס אני מרגישה שזה עוזר לי לתחושות יתר של הכאבים. האם שימוש ממושך בתרופות כאלו מגיל יחסית צעיר יכול לעשות משהו איך אני יודעת עם באמת למוח שלי חסר את החומר שהוויפאקס מכניס או מעקב האם זה משפיע כל זה לטווח ארוך כמו זיכרון התנהגות ועוד אשמח לתשובה ותודה רבה.

18/11/2018 | 08:05 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך כדאי לשקול כמה את סובלת מפיברומיאלגיה לעומת ה׳נזק׳ מהתרופות ורצוי שתהיי במאזן חיובי. או שאת מעדיפה לסבול מהפיברומיאלגיה-זכותך לחלוטין.תרגישי טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה