איזון תרופתי מיטבי להפרעת חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

03/07/2018 | 23:28 | מאת: יאיר

שלום רב. אני סובל מהפרעת חרדה קלינית הכוללת חרדה כללית והתקפי חרדה. לאחר ניסיון טיפול ב-SSRI שונים במינונים המקסימלים לפרקי זמן של כמה חודשים - לא ניכר שיפור במצב. הפסיכיאטר אמר לנסות לקחת VIEPAX XR ובנוסף לצרף קלונקס 2 מ"ג. אכן השילוב הפסיק את התקפי החרדה, אך החרדה עצמה לא מרפה ואני לא שבע רצון מהטיפול התרופתי. מרגיש שיש המון מקום לשיפור .הפסיכיאטר המטפל בי 8 שנים אומר שמיצינו את האופציות התרופתיות ושעלי להשלים שהחרדה היא חלק ממני ובמקביל להמשיך עם התרופות ואף להוסיף CBT. האם יש סיכוי שדווקא תרופות ה-SSRI הותיקות יותר כמו פרוזאק יכול לתת תוצאות טובות למרות שציפרלקס,רסיטל ופאקסט כשלו?

07/07/2018 | 20:45 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך הקלונקס במינון כזה הוא בעייתי לאורך זמן. כדאי לחשוב על תרופות מקבוצות אחרות.

מנהל פורום פסיכיאטריה