אסציטלופרם גורם להשמנה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/06/2018 | 09:47 | מאת: נופר

שלום ד"ר, החל מהתאריך 12.4.18 אני נוטלת אסטצלופרם כדור 10 מג ביום. הבעיה שלי היא השמנה עקב הכדור. אובחנתי עם דיכאון וocd והכדור מאוד עוזר מבחינה נפשית,אבל גורם לי להשמנה,התחלתי לעבוד כמה ימים אחרי תחילת הטיפול בעבודה פיזית מאוד במשך 7 שעות ביום כך שאין בגופי כח לכושר, התזונה שלי מסודרת ובריאה כבר מס שנים. גם כאשר ניסיתי דיאטה עליתי במשקל כ7 קילו סך הכל. מה ניתן לעשות?נושא זה מטריד אותי מאוד וברצוני לשמור על משקל התקין שלי שאיתו אני שנים. אציין שכאשר הייתי בדיכאון לא הייתה ירידה משמעותית במשקל והעלייה התחילה כשבוע לאחר נטילת הכדור ולא פוסקת ורק ממשיכה! אודה לך,נופר.

14/06/2018 | 19:43 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך אפשר לגשת לדיטנית לאיזון התזונה ואפשר לחשוב על שינוי תרופתי. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה