דלקות ריאה חוזרות ונישנות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/03/2012 | 15:02 | מאת: לינה

אני סובלת מדלקות ריאות חוזרות ונישנות, ואסטמה מגיל 4. אני בת 45 בדרך כלל כל חודשיים זה מגיע לסימפונות עם התקף אסמטי ועובר עם אנטיביוטיקה או אפילו בטיפול הומופאטי. אך מידי שנה תופסת אותי דלקת ריאות קשה שדורשת אישפוז ותרופות חזקות כמו קורטיזונים, רוצפין אופלודקס. גם תפקודי הריאות שלי מראים על חסימה חמורה. לצערי הפסקתי לעבוד ושיניתי אורח החיים העמוס שהיה לי בתקוה לשפר את המצב. עברתי בדיקות רבות ולא נמצא שם למחלה עכשיו קיבלתי לעשות בדיקה דם למוטציה cf היתי רוצה לדעת מה זה בדיוק אומר. והאם יש מצב להתרפא. מה ניתן לעשות כדי להבין מול איזה מחלת ריאות אני מתמודדת? תודה

27/03/2012 | 17:06 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

נראה שאת לוקה באסטמה קשה לא מאוזנת היטב. לאור דלקות ריאה חוזרות ממליץ לבצע CT חזה לשלול ממצא ריאתי שגורם לדלקות חוזרות (כגון ברונכיאקטזיות וכו) CF מחלה גנטית שגורמת בין השאר לזיהומים ריאתיים חוזרים מקווה שעזרתי על מנת להבין טוב יותר את מחלתך ממליץ להיבדק על ידי רופא ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה