שינוי ציפורניים האם מחלת ריאה?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/04/2016 | 19:54 | מאת: א

שלום הופניתי לבדיקות עקב שינוי בציפורניים לאורך שבועות- בסיס הציפורן אדום כהה/סגלגל לאורך כחצי לפחות מהציפורן, אחכ חלק בהיר מאד חיוור. בשש אצבעות יש משליש עד אמצע הציפורן התרוממות של הציפורן, כמו בליטה מתחת לציפורן היוצרת חצי ציפורן קרובה לאצבע נמוכה וחצי רחוקה שיותר גבוהה (כמו רמפה…) . בשתיים מתוכן הזוית נשארת גבוהה וב4 אחרות בסוף הציפורן יש שוב ירידה קלה כלפי מטה. בכפות הרגליים תגובה של סינדרום רינו לקור אך בידיים ללא תלות בקור. ברקע גם כנראה IBS בת 36 במשקל 45 CRP 1.23 mg/dl- !!! ESR 32 (lab range 5-37 ANA neg RF neg dsDNA ab complement תקין cbc תקין קריאטינין תקין alk phos תקין GOT 35 u/l ( lab range 0-31 GPT 50 (lab range 0-35 בילרובין וסהכ חלבון תקין נוגדנים למחלות אוטו אימוניות יצאו תקינים קריוגלובולינים תקין כאמור- עליה קלה ב crp ואנזימי כבד מעט משתעלת בשבועיים האחרונים ללא בצקות או נפיחות מה האפשרויות לסיבות לתופעות? האם יש סיבה לחשוד בבעיה ריאתית? האם הבדיקות הנל יכולות לשלול מצב חמור או חלילה ממאיר? האם מצב ממאיר זו בכלל אפשרות שעלי לבדוק? איך? האם מניסיונך יש מצב כזה ללא מחלה? בתודה מראש, אני מאד מאד מאד לחוצה

שלום רב, סה"כ הבדיקות שלך תקינות. שינויים בציפורניים שיכולים להיות קשורים למחלת ריאה כרונית הם סימני התאלות וסימני רנו. לדעתי מה שאת מתארת לא מתאים למצבים אלה. תופעת רנו יכולה להיות משהו מבודד ללא קשר למחלה נוספת. שיעול עד כחודש אינו מעיד על מחלה ריאתית כרונית וקרוב לוודאי שיחלוף עם הזמן.

מנהל פורום מחלות ריאה