בקשה לעזרה בפענוח CT חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/10/2020 | 19:58 | מאת: הכל דבש

שלום רב, אני כבן 61 ורץ להנאתי סביב ה-30 ק"מ לשבוע. לפני כשנה לאחר ירידה בקושר עברתי בדיקות ובעקבותיהם צנתור וירטואלי ולאחר אחד אמיתי עם 3 סטנטים. בנוסף נמצא ב-CT חזה קשרית 5 מ"מ ב-LLL למעקב. בהמלצת רופא ריאות נשלחתי לCT חזה והיום הגיעו התוצאות. רופאת המשפחה בחופש ואני מחפש עזרה בפיענוח הממצאים שהשנה הרבה יותר נרחבים: צל הלב מוגדל שמאלה סטנטים והסתיידויות בעורקים הקורונריים ובקשת האאורטה. הסתיידות בסחוסי הקנה, ברונכיאקטזיות צנטרי לובולאריות. פנרכימה ריאתית: RUL, LUL - שינויים פיברוטיים, קשריות מסוידת 0.3 ס"מ. RML - גרנולומה 0.2 ס"מ. LLL,RLL- גרנולומות 0.1 ס"מ הצללות פסיות בבסיסים, שינויים אמפיזמטוטים פריפריים. סדקים בין אונתיים מעובים, התעבות הפלאורה בחלקים פנדנטים של כלוב בית החזה. מעבר חזה/בטן: בקע סרעפתי קטן, ושט פעור, אבן בכיס המרה. שלד גרמי: שינויים ניווניים.

שלום, יש עדות להצטלקויות בריאות שיכולות לגרום לדלקות ריאה אבל לא בהכרח. הקשריות שמתוארות אינן חשודות אבל כדאי לפנות למרפאת ריאות להשלמת הערכה.

מנהל פורום מחלות ריאה