מה ההגדרה העדכנית של חולה קורונה קשה?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

01/07/2020 | 09:57 | מאת: רמי

בתחילת ההתפרצות פרופ' דוד שטרית ממאיר הגדיר מצב בינוני כ-"מצוקה נשימתית" ומצב קשה כ-"כשל נשימתי" ובפועל כמעט כל הקשים הנ"ל קיבלו הנשמה מלאכותית. אבל כיום רוב החולים הקשים לא מקבלים הנשמה מלאכותית, ואז נשאלת השאלה מה בעצם ההבדל ביניהם לבין החולים הבינוניים? יכול להיות שמדובר בעצם בהגדרה אדמיניסטרטיבית של כל מי שתופס מיטת טיפול נמרץ?

שלום, ההגדרות של קשה וקל יכולת להיות גמישות במידה מסויימת. האופן כללי מקובל לדרג את החולים לקל, קשה וקריטי. קל-אין קשיי נשימה. קשה - דלקת ריאות עם ירידה בחימצן. קריטי - אי ספיקה נשימתית או אי ספיקה רב מערכתית . אני חושב שההבדל בין בינוני לקשה אם יש צורך בטיפול בחמצן גם ללא הנשמה אז זה מוגדר קשה.

מנהל פורום מחלות ריאה