רקע NSIP ומתן סטרואידים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/06/2020 | 23:43 | מאת: איריס

שלום ד"ר, ברקע NSIP . קבלתי סטרואידים למשך חצי שנה. לאחר כחמישה חודשים הפסקתי את הטיפול. בממצאי הסיטי אין שינוי בהשוואה לסיטי קודם. הרופא במרפאת הריאות ציין שיש מעט הטבה. ביקש שאשוב בעוד חצי שנה לקבלת תרופה נוספת. בקש לדחות זאת בגלל מצב הקורונה, כי תרופה זאת גם מדכא את מערכת החיסון. אם הממצאים בסיטי נותרו זהים זה אומר שהסטרואידים לא השפיעו? איזו תרופה נותנים אחרי הסטרואידים? ציינת, בעבר שלבעלי רקע NSIP הסטרואידים מסייעים ל-80% מהם. האם אני נמצאת בקבוצה שהסטרואידים לא השפיעו? זה מעורר חששות ומחשבות מדאיגות. תודה רבה מראש

שלום, יש אכן מצבים בהם הסטרואידים לא עזרים מספיק ומשתמשים בתרופות אחרות. לפעמים המצב נשאר יציב וממשיכים במעקב ללא טיפול. יש תרופות כמו מטוטרקסט, אימורן, מבטרה שניתן לשקול שימוש בהם.

מנהל פורום מחלות ריאה